Enorme sensatie in Denemarken: FC Midtjylland vernedert Lazio

Reacties

FC Midtjylland heeft donderdagavond voor een enorme verrassing gezorgd door Lazio met grote cijfers te verslaan. Zo staan alle vier de teams in de Europa League-poule na twee speelronden op drie punten.

Enorme sensatie in Denemarken: FC Midtjylland vernedert Lazio
© Imago
FC Midtjylland
FC Midtjylland
5 - 1
Lazio
Lazio

Lazio maakte vorige week nog indruk door Feyenoord met 4-2 te verslaan, maar gaf in Denemarken bepaald geen vervolg aan dat flitsende optreden. Midtjylland liet zien dat de Romeinen wel degelijk te kloppen zijn. De ploeg van Maurizio Sarri had weliswaar aanvankelijk het overwicht, maar deed daar te weinig mee en betaalde daar in de 27ste minuut de rekening voor. Nadat Gustav Isaksen de onderkant van de lat raakte, scoorde Paulinho alsnog.

Het was het begin van een vervelende avond voor Lazio. Drie minuten later verdubbelde Midtjylland de marge via Sory Kaba, nadat verdediger Mario Gila op kolderieke wijze in de fout ging. Pas na rust leken de Romeinen wakker te worden, toen Luis Alberto uit een corner de paal raakte. Vlak daarna veroorzaakte Danilo Cataldi echter een penalty door Isaksen vast te houden. Evander (foto) benutte de makkelijk gegeven strafschop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Heel even leek Lazio zich nog op te richten toen Sergej Milinkovic-Savic iets terugdeed met een van richting veranderd schot, maar niets bleek minder waar. Midtjylland kreeg opnieuw een penalty na een licht vergrijp van Adam Marusic. Ivan Provedel redde in eerste instantie nog op de inzet van Evander, maar de rebound was voor Isaksen: 4-1. Vijf minuten later maakte Erik Sviatchenko het feest compleet met een rake volley.

Zo scoorde Midtjylland voor het eerst in de historie vijf keer in Europees verband en is de spanning in Groep F weer helemaal terug. Alle ploegen staan nu immers op drie punten. Sturm Graz ging na de 1-0 zege van vorige week op Midtjylland nu immers hard onderuit tegen Feyenoord. Na de interlandperiode komen de Rotterdammers op bezoek bij Midtjylland. Op donderdag 13 oktober gaan de Denen op visite in De Kuip.

Do 6 okt. 2022

Do 13 okt. 2022

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep F UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
6
2
2
2
13-9
+4
8
2
FC Midtjylland
6
2
2
2
12-8
+4
8
3
Lazio
6
2
2
2
9-11
-2
8
4
Sturm Graz
6
2
2
2
4-10
-6
8
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.