Raket Rashica schiet in 2019 uit de vergetelheid

Reacties

Voor Milot Rashica is het nieuwe jaar goed begonnen. De voormalig aanvaller van Vitesse staat zaterdag tegen Eintracht Frankfurt voor de opgave andermaal te laten zien de door Werder betaalde miljoenen waard te zijn.

Raket Rashica schiet in 2019 uit de vergetelheid

Het is januari 2018. Een wintertransfer heeft niet de voorkeur, maar een belachelijk goed bod van Werder maakt alles anders. Voor de miljoenen uit Bremen gaat Vitesse door de knieën en weet Rashica dat de Bundesliga zijn nieuwe werkterrein is.

Na een eerste half jaar acclimatiseren moet dit seizoen zijn seizoen worden. De start is hoopgevend, met een assist en een treffer. Maar daarna verdwijnt Rashica aan de Weser in de vergetelheid. Zijn gebrekkige verdedigende capaciteiten brengen trainer Florian Kohfeldt ertoe de Kosovaarse aanvaller soms naar de bank en soms zelfs naar de tribune te verwijzen. 'Het was echt zwaar voor me', kijkt de 22-jarige aanvaller terug in gesprek met Deich Stube.

De verbanning is niet zozeer een gebrek aan vertrouwen. Kohfeldt heeft Rashica hoog zitten. Hij ziet de kwaliteiten, hij beschermt de aanvaller, zeker als die de hoon over zich heen krijgt na zijn enorme missers tegen 1899 Hoffenheim en RB Leipzig in het najaar van 2018. 'Ik heb hem verteld dat ik er nu voor hem ben', zegt de trainer, die met individuele gesprekken gelardeerd met videobeelden Rashica op het juiste spoor probeert te krijgen.

De aanvaller zelf probeert de kritiek een plaats te geven. 'Soms schiet je raak van dertig meter, en soms lukt het niet van tien meter. Ik heb geprobeerd deze kans te vergeten en me op de volgende opdracht te richten', zegt Rashica over zijn gemiste kans tegen Leipzig.

Tijdens het trainingskamp in Zuid-Afrika bewijst Rashica dat het verleden hem niet achtervolgt en dat de lessen aan hem besteed zijn. Hij lijkt bevrijd en vrij in zijn hoofd. De eerste seizoenshelft, inclusief de missers, zijn verbannen uit zijn gedachten. En hij vervult ook de gewenste defensieve arbeid. Bij de herstart van Bundesliga is hij een basiskracht. Hij betaalt het vertrouwen en het geduld van Kohfeldt terug door tegen Hannover 96 de matchwinner te zijn. 'Ik begrijp steeds beter wat de trainer wil.'

Kohfeldt is blij met de ontbolstering van zijn pupil. 'Hij is op de zeer goede weg en ik kijk uit naar de tijd met hem die nog komt.' Het is nu aan Rashica te laten zien dat de raket nu daadwerkelijk de lucht ingaat. Een lancering was vorige week een succes.

Bekijk via onderstaande link het volledige programma in de Bundesliga

Werder Bremen
Werder Bremen
2 - 2
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
Bekijk hier al onze video's
Meer M. Rashica
Meer over M. Rashica
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.