Rabiot middelpunt van controverse in Villarreal én de gebeten hond bij Allegri

Reacties

Juventus-middenvelder Adrien Rabiot kwam dinsdagavond in het Champions League-duel met Villarreal goed weg met een gele kaart na een harde tackle op Samuel Chukwueze. Bij Villarreal snapten ze niet waarom de Fransman op het veld mocht blijven staan.

Rabiot middelpunt van controverse in Villarreal én de gebeten hond bij Allegri
© Pro Shots
Villarreal
Villarreal
1 - 1
Juventus
Juventus

Rabiot ging een kwartier voor tijd hard door op Chukwueze en raakte de Nigeriaan met zijn noppen vol op zijn knie. Scheidsrechter Daniel Siebert deed de situatie uiteindelijk af met een gele kaart en de VAR van dienst overrulede hem niet, tot grote verbazing van Villarreal-eigenaar Fernando Roig.

'Het was voor mij een duidelijke rode kaart. Rabiot kwam in op kniehoogte en Samuel had zomaar zijn been kunnen breken. Ik snap niet dat de VAR niet eens de beelden heeft gecheckt. Maar ze geven in de nasleep wel geel voor onze keeper. Ik vind dat moeilijk te begrijpen', verklaarde Roig in gesprek met AS.

Villarreal-trainer Unai Emery wilde zich niet te veel mengen in de discussie over een mogelijke rode kaart voor Rabiot. 'Ik begrijp dat op tv wordt gezegd dat het meer dan geel is, maar misschien is de beslissing wel door de VAR genomen. Ik neem de scheidsrechter niets kwalijk.'

Cruciale fout
Juventus-collega Massimiliano Allegri haalde Rabiot in zijn analyse van de wedstrijd om een andere reden aan dan zijn tackle. Bij de gelijkmaker van Dani Parejo speelde de middenvelder een negatieve hoofdrol. 'Parejo werd helemaal vrij gelaten in het strafschopgebied. Rabiot liet hem lopen. Vooraf was iedereen gewaarschuwd voor dit soort situaties. Parejo vrij laten was een cruciale fout', aldus Allegri tegen Mediaset.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.