Villarreal schrikt niet van vroege dreun Vlahovic: Juve moet nog aan de bak

Reacties

Villarreal heeft Juventus in de achtste finale van de Champions League op een gelijkspel gehouden. De Spaanse subtopper knokte zich dinsdag knap terug na een razendsnelle openingstreffer van Dusan Vlahovic.

Villarreal schrikt niet van vroege dreun Vlahovic: Juve moet nog aan de bak
© Imago
Villarreal
Villarreal
1 - 1
Juventus
Juventus

De ontmoeting tussen Villarreal en Juventus stond ook in het teken van een weerzien tussen Oranje-internationals Arnaut Danjuma en Matthijs de Ligt, die beiden aan de aftrap verschenen. De wedstrijd was nog geen minuut oud, toen De Ligt al kon juichen. Na balverlies van Alberto Moreno bracht Danilo Champions League-debutant Vlahovic in stelling. De 22-jarige Serviër brak al na 32 seconden de ban door Geronimo Rulli met een droge schuiver te passeren (0-1).

Met zijn doelpunt zorgde Vlahovic voor een primeur. Niet eerder sloeg een debutant zo snel toe in het miljardenbal. Het oude record stond op naam van Andy Möller, die in 1995 na 37 seconden uitgerekend Juventus pijn deed. Bovendien scoorde alleen clubicoon Alessandro del Piero op jongere leeftijd tijdens zijn eerste wedstrijd namens Juve in de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Danjuma laat zich zien
Na een kwartier was Danjuma dicht bij de gelijkmaker. De Nederlander, zaterdag tegen Granada nog goed voor een hattrick, probeerde Wojciech Szczesny op acrobatische wijze te verschalken, maar de Poolse sluitpost kon ternauwernood redding brengen. Dat was voor rust het gevaarlijkste moment van Villarreal, dat onverrichter zake op de zwart-witte muur bleef beuken. Daarbij was een belangrijke rol weggelegd voor De Ligt.

De 22-jarige Nederlander speelde een sterke wedstrijd en zorgde ervoor dat de deur lange tijd dicht bleef voor de aanvallers van Villarreal. Toch slaagde El Submarino Amarillo er halverwege de tweede helft in langszij te komen. Dat was te wijten aan Adrien Rabiot, die stond te slapen en Dani Parejo uit het oog verloor. De routinier tekende uit het niets voor de gelijkmaker (1-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Rabiot gebeten hond
Diezelfde Rabiot, die na de gelijkmaker de volle laag kreeg van De Ligt,  mocht even later van geluk spreken dat hij op het veld mocht blijven staan. De Franse middenvelder beging een harde charge op Samuel Chukwueze, die door scheidsrechter Daniel Siebert werd afgedaan met een gele kaart. De VAR vond het niet nodig om in te grijpen, ondanks felle protesten van de kant van Villarreal.

Naarmate de eindstreep in zicht kwam, ging Juve steeds slordiger spelen. Toch lukte het Vlahovic bijna zich nogmaals te onderscheiden. De doelpuntenmaker probeerde het vlak voor tijd met een hard en laag schot, maar Rulli lette goed op en had een goede redding in huis. Aan de andere kant slaagde Villarreal er niet in om Juve nog een keer te pijnigen. Dat betekent dat beide ploegen over drie weken in Turijn nog alle kans hebben om door te stoten naar de laatste acht van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.