Queens Park Rangers gunt McClaren nieuwe kans

Reacties

Queens Park Rangers heeft Steve McClaren aangesteld als nieuwe manager. De 57-jarige Engelsman begint in Londen aan zijn tiende klus als hoofdtrainer. Hij tekent voor twee jaar bij de club uit het Championship.

Queens Park Rangers gunt McClaren nieuwe kans

Voor McClaren betekent het na ruim een jaar afwezigheid een terugkeer in het Engelse voetbal. In maart 2017 werd hij na 29 officiële duels ontslagen door Derby County. In de tussentijd was hij adviseur bij het Maccabi Tel Aviv van trainer Jordi Cruijff.

Na zes jaar als assistent gewerkt te hebben, begon McClaren zijn carrière als hoofdtrainer in 2001 bij Middlesbrough. Van augustus 2006 tot november 2007 was hij bondscoach van het Engelse nationale elftal, waarna hij in 2008 bij FC Twente terechtkwam. Met de Tukkers werd hij in 2010 kampioen van Nederland.

Daarna ging het een stuk minder met McClaren. Periodes bij VfL Wolfsburg, Nottingham Forest, nogmaals FC Twente, Derby County, Newcastle United en nogmaals Derby County werden geen daverend succes. Tussendoor was hij ook nog even assistent bij QPR, dat hem nog niet vergeten was. De nummer zestien van het afgelopen Championship-seizoen geeft McClaren nu de kans op eerherstel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.