Pyatov ontsnapt na onbegrijpelijke judoworp tegen Zagreb

Reacties

Shakhtar Donetsk en Dinamo Zagreb hebben elkaar in een enerverende Champions League-wedstrijd in evenwicht gehouden. Routinier Andriy Pyatov baarde opzien met een onbegrijpelijke actie.

Pyatov ontsnapt na onbegrijpelijke judoworp tegen Zagreb
© Pro Shots
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk
2 - 2
Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb

Zagreb begon de Champions League-campagne met een eclatante zege op Atalanta Bergamo (4-0), maar verloor in de vorige speelronde van Manchester City. Shakhtar won eveneens van Atalanta en verloor van City. Het duel in Charkov leek op voorhand te gaan om plek twee in C. Het was de thuisploeg die de eerste stoot uitdeelde, Yehven Konoplyanka maakte er na een kwartier 1-0 van.

Tien minuten later maakte Dani Olmo er 1-1 van door slim voor zijn man te komen bij de eerste paal. In de zestigste minuut volgde een curieus moment. Mario Gavranovic stond bij een hoekschop in de buurt van doelman Pyatov en de Oekraïner besloot hem in een vlaag van verstandsverbijstering met een judoworp naar de grond te trekken. Een vreemde actie van de 35-jarige routinier, die zijn 118e Europese wedstrijd voor Shakhtar speelde.

De arbitrage kon niet anders dan de bezoekers een penalty te geven; Mislav Orsic pakte het cadeautje op overtuigende wijze uit. Gelukkig voor Pyatov maakte Dodô er een kwartier voor tijd alsnog 2-2 van. Beide ploegen komen daardoor op vier punten. City blijft koploper met zes, Atalanta staat nog op nul. Die ploegen spelen later vanavond tegen elkaar.

UEFA Champions League

Stand Groep C UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
6
4
2
0
16-4
+12
14
2
Atalanta Bergamo
6
2
1
3
8-12
-4
7
3
Sjachtar Donetsk
6
1
3
2
8-13
-5
6
4
Dinamo Zagreb
6
1
2
3
10-13
-3
5
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Shakhtar Donetsk
Meer over Shakhtar Donetsk
Meer Dinamo Zagreb
Meer over Dinamo Zagreb
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.