Puzzel Koeman wordt lastiger: ook geen Dest tegen Bayern

Reacties

Ronald Koeman zal flink moeten puzzelen in de aanloop naar Champions League-wedstrijd tegen Bayern München van dinsdag. In de voorhoede zijn er veel geblesseerden en ook de verdediging is niet op volle oorlogssterkte. Sergiño Dest haalt de wedstrijd tegen de Duitse club volgens de Spaanse krant AS niet.

Puzzel Koeman wordt lastiger: ook geen Dest tegen Bayern
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
0 - 3
Bayern München
Bayern München

Dest had van 2020 als Ajacied nog de keuze tussen Bayern en Barcelona en mist nu dus de directe confrontatie tussen beide clubs. Koeman kreeg eindelijk ook wat goed nieuws. Linksback Jordi Alba trainde weer mee met zijn selectie.

De trainer zal vooral creatief moeten zijn om tot een volwaardige voorhoede te komen. Martin Braithwaite (langdurig), Ousmane Dembélé en Ansu Fati zijn alledrie geblesseerd.

De rol van kersverse aanwinst Luuk de Jong wordt door de langdurige blessure van Braithwaite mogelijk groter. De aanvaller zou dinsdag tegen Bayern best wel eens de vervanger kunnen zijn van de Deense spits.

Al lijkt de spits nog niet helemaal klaar een basisplaats. 'Hij heeft wedstrijden nodig omdat hij lang niet heeft gespeeld', zei Koeman op de persconferentie in de aanloop naar de Champions League-wedstrijd in Camp Nou. Philippe Coutinho is op de weg terug. 'Hij is heel lang weggeweest, maar wordt nu elke dag beter. Hij moet competitief kunnen zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer Jordi Alba
Meer over Jordi Alba
Meer L. de Jong
Meer over L. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.