Jordi Alba trekt zich terug bij de nationale ploeg van Spanje

Reacties

Jordi Alba is niet langer beschikbaar voor selectie voor de nationale ploeg van Spanje. De linksback heeft besloten om zich terug te trekken en zich volledig te richten op het spelen van clubvoetbal.

Jordi Alba trekt zich terug bij de nationale ploeg van Spanje
© Pro Shots

Dat nieuws is nog niet officieel bevestigd, maar verschijnt dinsdag wel bij alle Spaanse sportmedia. Zodoende blijft de verdediger staan op 93 interlands waarin hij negen keer scoorde, zijn totaal vulde hij nog wat aan tijdens de Nations League in juni. In De Kuip stond hij met de prijs in handen die hoort bij het winnen van het toernooi tussen de vier beste ploegen van die competitie.

Hij zou daarna hebben besloten om te stoppen op zijn hoogtepunt: met zilverwerk. Het was bepaald niet het eerste eremetaal dat hij in handen kreeg terwijl het rode shirt van de nationale ploeg om zijn schouders had: Alba debuteerde in 2011 voor de ploeg en won een jaar later het EK in Polen en Oostenrijk. In 2012 deed hij ook mee aan de Olympische Spelen met de Spaanse beloften, daarna maakte hij zijn opwachting nog op de WK's van 2014, 2018 en 2022 en de EK's van 2016 en 2021.

De transfer die Alba sindsdien maakte naar Inter Miami was ook met een afscheid bij de nationale ploeg in het achterhoofd: in de Major League Soccer wordt niet gestopt met voetballen tijdens interlandperiodes, waardoor hij veel wedstrijden zou missen. Alba zou de tijd rijp hebben geacht voor andere spelers om het stokje over te nemen. Alba speelde tussen 2012 en 2023 bij Barcelona en won er zes landstitels en de Champions League van 2015.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.