PSV wint in besloten oefenduel van Go Ahead Eagles

PSV heeft dinsdagmiddag een besloten oefenduel met Go Ahead Eagles afgewerkt. De Eindhovenaren wonnen op De Herdgang met 3-1.

Net als vorige week in het verloren oefenduel met Schalke 04 (0-2) maakten de van blessures herstelde Armando Obispo en Mauro Júnior minuten voor PSV. Ook Joël Drommel, Patrick van Aanholt en Yorbe Vertessen deden wedstrijdritme op.

Vertessen pikte vlak voor rust ook een doelpunt mee. Op aangeven van Julian Kwaaitaal maakte de Belg er 2-0 van. Even daardoor waren de rollen omgekeerd bij de eerste treffer van PSV. Na rust maakte invaller Jevon Simons er 3-1 van.

Kort na de hervatting had Thibo Baeten iets teruggedaan namens Go Ahead Eagles, dat na rust met een geheel ander elftal voor de dag kwam. In de slotfase was Van Aanholt nog dicht bij een treffer, maar hij raakte de lat.

Koploper PSV werkt toe naar een cruciale week, waarin uitwedstrijden tegen FC Twente en Feyenoord in de Eredivisie wachten. Tussendoor moet de ploeg van trainer Peter Bosz naar Sevilla voor een belangrijk duel in de Champions League.

Opstelling PSV: Drommel; Sambo, Rovers (85. Gil y Muinos), Obispo, Mauro Júnior; Van Aanholt, Geerts (63. Jansen), Gonzaga; Kwaaitaal, Uneken (46. Simons), Vertessen.

Opstelling Go Ahead Eagles eerste helft: De Lange; Everink, Saathof, Nauber, Kuipers; Llansana, Rommens; Adekanye, Oliver Edvardsen, Serra; Sow.

Opstelling Go Ahead Eagles tweede helft: Mulder; Deijl, Amofa, Kramer, James; Linthorst, Blomme; Weijenberg, Baeten, Fernandes; Victor Edvardsen.