Obispo en Mauro Júnior maken rentree bij PSV in oefenpot met Schalke 04

Reacties

PSV heeft woensdagmiddag een besloten oefenduel afgewerkt met Schalke 04. De Tweede Bundesliga-club was met 0-2 te sterk, maar dat was voor de Eindhovenaren niet het belangrijkste nieuws.

Obispo en Mauro Júnior maken rentree bij PSV in oefenpot met Schalke 04
© Pro Shots

Bij afwezigheid van een hele rits internationals deden Armando Obispo en Mauro Júnior namelijk 75 minuten mee op De Herdgang. De twee verdedigers kwamen door blessureleed nog niet in actie voor PSV dit seizoen. Vleugelverdediger Patrick van Aanholt startte ook in de basis in een voor hem ongebruikelijke rol als nummer 6 op het middenveld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zonder de vaste basiskrachten maakte PSV weinig indruk tegen Schalke, dat in eigen land in de gevarenzone van de Tweede Bundesliga bivakkeert. De bezoekers uit Gelsenkirchen namen in de tweede helft desondanks de leiding via spits Simon Terodde, die scoorde op aangeven van de 21-jarige rechtsback Steven van der Sloot.

Met voormalig PSV-verdediger Timo Baumgartl en Derry John Murkin (ex-FC Volendam) liep Schalke via Keke Topp nog uit naar 0-2. Het in de Eredivisie nog foutloze PSV zal weinig waarde hechten aan het resultaat. Veel belangrijker is dat Obispo en Mauro Júnior weer minuten maakten, omdat dit bij Jong PSV vanwege hun leeftijd (24) niet kan.

Volgens de nieuwe regelgeving moeten spelers na 1 januari 2002 geboren zijn om met de beloften mee te doen in de Keuken Kampioen Divisie. PSV-trainer Peter Bosz sprak daar onlangs zijn ergernis over uit, omdat spelers die terugkomen van blessures zo geen ritme kunnen opdoen bij het tweede elftal en er geen dispensatieregel meer is.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.