PSV vervolgt zegereeks tegen Duitsers met jubileumgoal

Reacties

PSV heeft met de 2-0 overwinning op VfL Wolfsburg in de Champions League een vervolg gegeven aan de sterke reeks in eigen huis tegen Duitse clubs. Bovendien maakte Luuk de Jong een Europees jubileumdoelpunt voor de landskampioen.

PSV vervolgt zegereeks tegen Duitsers met jubileumgoal

Twee weken geleden ging PSV nog met dezelfde cijfers onderuit in Wolfsburg, waardoor de eerste Europese uitzege in Duitsland sinds 1977 uitbleef (2-1 tegen Eintracht Braunschweig). In het Philips Stadion wonnen onze oosterburen een stuk minder vaak. Tegenover vijf  Duitse zeges staan nu negen overwinningen van PSV (G3).

De laatste thuisnederlaag tegen een club uit Duitsland dateert alweer van 2 oktober 2002, toen Borussia Dortmund in de groepsfase van de Champions League met 3-1 te sterk was. Sindsdien volgden overwinningen op Schalke 04 (1-0 in 2005, CL) en Hamburger SV (3-2 in 2010, Europa League). Dinsdagavond kwam daar een nieuw succes bij tegen Wolfsburg.

'Het is echt geweldig hoe wij hebben laten zien hoe goed we zijn', reageerde Adam Maher bij de NOS verheugd na de belangrijke zege, waardoor PSV met één punt minder dan Manchester United tweede staat in Groep B. 'We hebben ze geen kans gegeven om in de wedstrijd te komen. Dan zie je dat niemand eigenlijk van ons kan winnen in eigen huis', aldus de 22-jarige middenvelder.

Het vijfhonderdste Europa Cup-doelpunt van PSV is in de maak. De treffer van Hans Gillhaus in de Super Cup-wedstrijd van 1989 tegen KV Mechelen is niet meegerekend.
Het vijfhonderdste Europa Cup-doelpunt van PSV is in de maak. De treffer van Hans Gillhaus in de Super Cup-wedstrijd van 1989 tegen KV Mechelen is niet meegerekend.

De Jong had met zijn veertiende officiële doelpunt van het seizoen een groot aandeel in de zege. Zijn treffer in de 86ste minuut betekende niet alleen de bevrijdende 2-0, maar ook het vijfhonderdste Europa Cup-doelpunt van PSV. Vijf daarvan kwamen op naam van de 25-jarige aanvoerder zelf, Europees clubtopscorer Willy van der Kuijlen nam er 29 voor zijn rekening.

'We hebben op wilskracht die tweede gemaakt', blikte doelman Jeroen Zoet bij PSV TV terug op het beslissende doelpunt. 'Dan is de ontlading hartstikke groot, omdat je in de laatste fase met zijn allen de nul probeert te houden. Als je dan die bevrijdende tweede maakt, weet je dat het ook bij de tegenstander een knak geeft.' Het zorgde voor euforie in Eindhoven. Zoet: 'Heerlijk, zo'n avond met het publiek erachter.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.