Cocu vol trots: 'Een geweldige overwinning'

PSV-trainer Phillip Cocu blikte vol trots terug op de Champions League-zege op VfL Wolfsburg. De oefenmeester gelooft vurig in overwintering in het toernooi.

'Als we gelijk hadden gespeeld hadden we nog kans gemaakt op de volgende ronde, maar was het heel lastig geworden met Manchester United-uit (25 november, red.) voor de boeg', zei Cocu tegen Sport1. 'Dus de overwinning is heel belangrijk voor onze kansen. Hopelijk kunnen we het in de laatste wedstrijd thuis zelf afmaken', verwees hij naar het thuisduel met CSKA Moskou van 8 december.

Cocu vond dat zijn ploeg volwassen en professioneel opereerde tegen de Duitse topclub. 'De eerste paar minuten van de wedstrijd waren we onrustig, maar daarna kreeg ik een goed gevoel. We waren geconcentreerd en sterk. Wolfsburg kwam er nauwelijks aan te pas', zei hij.

Volwassen
'De kansen gingen er voor rust niet in. In de rust zei ik dat het wachten was op een doelpunt als we nog zo'n helft konden produceren en dat gebeurde. De 1-0 was een uitstekende goal', verwees hij naar de treffer van Jürgen Locadia. 'Daarna hebben we professioneel op de nul gespeeld in een 5-4-1-systeem, met Andrés Guardado op links en Luciano Narsingh op rechts. We maakten de ruimtes heel klein, terwijl Wolfsburg een ploeg is die grote ruimtes nodig heeft. We hebben Wolfsburg fouten laten maken en uiteindelijk de 2-0 (lob Luuk de Jong, red.) gemaakt.'

'We speelden volwassen en hebben een geweldige overwinning geboekt', concludeerde Cocu. 'Wolfsburg kwam hier voor een punt. Ze hoopten dat wij fouten zouden gaan maken, maar we zijn heel zuinig geweest. Hopelijk kunnen we dit nu vertalen naar de competitie.'