PSV klopt Wolfsburg en houdt alles in eigen hand

Reacties

PSV heeft uitstekende zaken gedaan in Groep B van de Champions League door met 2-0 van VfL Wolfsburg te winnen. Door de triomf stijgen de Brabanders naar de tweede plaats in de poule.

PSV klopt Wolfsburg en houdt alles in eigen hand

Om de kansen op overleving in de Champions League in eigen hand te houden moest PSV winnen van Wolfsburg. Trainer Phillip Cocu had daartoe voor een opvallend offensief ingesteld middenveld gekozen, met daarop in plaats van Jorrit Hendrix plaats voor Adam Maher. Verder was de opstelling van PSV ongewijzigd ten opzichte van het duel met De Graafschap van zaterdag.

PSV maakte voor rust een iets sterkere indruk dan Wolfsburg en kreeg dan ook de beste kansen. Jeffrey Bruma stelde doelman Diego Benaglio na iets meer dan een kwartier op de proef met een kiezelhard afstandschot. Ruim tien minuten later brak PSV na een corner van Wolfsburg razendsnel uit, maar de tegenaanval strandde in schoonheid omdat de pass van Davy Pröpper op Luciano Narsingh net te hard was. Even eerder had Maximilian Arnold van Wolfsburg al de angel uit de counter gehaald door Adam Maher te vloeren, een vergrijp waarvoor hij wat later alsnog geel kreeg.

Bas Dost in duel met collega-aanvaller Jürgen Locadia.
Bas Dost in duel met collega-aanvaller Jürgen Locadia.

Bas Dost kreeg de grootste mogelijkheid namens Wolfsburg, maar zijn inzet bij de eerste paal werd gepareerd door Jeroen Zoet. Benaglio stond later bij een vrijwel identiek moment in de weg toen Locadia bij de eerste paal kansrijk was. De Zwitserse goalie stortte zich vol overgave in het duel en raakte geblesseerd, maar kon verder. Daardoor kon hij vlak voor rust de grootste doelkans van de eerste helft onschadelijk maken. Hij pareerde het schot van Locadia na een prachtpass van Pröpper en smoorde de bal in tweede instantie.

Direct na rust bood Luuk de Jong een goede mogelijkheid aan Maher, maar de tam spelende middenvelder nam de bal verkeerd aan en maakte zo zelf de kans onschadelijk. In de 55ste minuut was het alsnog raak voor PSV. De Jong speelde diep op de vanaf links naar binnen snijdende Locadia, die in de korte hoek afrondde: 1-0.

Luciano Narsingh laat Ricardo Rodriguez achter zich.
Luciano Narsingh laat Ricardo Rodriguez achter zich.

In de 71ste minuut had PSV verder afstand kunnen nemen. De Brabanders counterden geweldig over de linkerflank, waarna Narsingh de voorzet van Luciano Brenet naar Maher bracht. Het lukte de middenvelder niet om kracht en richting mee te geven aan zijn kopbal, die over het doel zeilde.

Het laatste kwartier speelde PSV 5-4-1 om de voorsprong te verdedigen, na het invallen van Jorrit Hendrix en Nicolas Isimat-Mirin voor Maher en Locadia. PSV hield daardoor stand tijdens het offensief van Wolfsburg en gooide het duel vier minuten voor het einde zelfs in het slot. De Jong stuurde de bal prachtig over Benaglio na een geweldige pass van de uitblinkende Andrés Guardado: 2-0.

Die tweede goal was een heel belangrijke, want daardoor is het onderlinge resultaat ten opzichte van Wolfsburg nu exact in balans. Doordat PSV's doelcijfers (6-6) iets beter zijn dan die van Wolfsburg (4-4) staan de Eindhovenaren met zes punten tweede in Groep B. Met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter CSKA Moskou (8 december, Manchester United-uit is op 25 november) nog in het vooruitzicht is dat bepaald geen slechte uitgangspositie voor overwintering in Europa, en wellicht zelfs de Champions League.

Groep B
Manchester United 4-7
PSV 4-6
VfL Wolfsburg 4-6
CSKA Moskou 4-4
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.