PSV-talent Ihattaren schittert met briljante assist tegen Barça

PSV Onder-19 heeft zich tekort gedaan tijdens het thuisduel met Barcelona in de Youth League. Ondanks een stortvloed aan kansen werd het 1-1.

In tegenstelling tot de hoofdmacht van de Eindhovenaren mocht PSV Onder-19 voorafgaand aan de vijfde speelronde nog dromen van overwintering in de Youth League, maar dan moest er eigenlijk wel gewonnen worden van koploper Barcelona. Ondanks een goede start kwamen de bezoekers echter in de achtste miuut op voorsprong dor een treffer van Anssumane Fati, die fraai raak schoot.

Halverwege de eerste helft kreeg Yorbe Vertessen een enorme kans op de gelijkmaker namens de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy, maar doelman Arnau Tenas redde uitstekend op de inzet van de Belg. Na ruim een half uur veroorzaakte Armando Obispo een strafschop, maar tot zijn opluchting stopte PSV-keeper Kyan van Dorp de penalty van Jandro Orellana.

Na rust kreeg PSV Onder-19 kans na kans, maar Mohammed Ihattaren en Zakaria Aboukhlal misten uitstekende mogelijkheden. Laatstgenoemde zag ook nog een doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel. Een kwartier voor tijd werd het alsnog gelijk door een doelpunt van Vertessen, die scoorde na een zeer fraaie assist van Ihattaren. Vertessen en Obispo kregen daarna nog enorme kansen namens de thuisclub (die de wedstrijd met tien man eindigde, na twee keer geel voor Rico Zeegers), maar het bleef uiteindelijk 1-1.

Aangezien de leeftijdsgenoten van Internazionale met 2-4 wonnen bij Tottenham Hotspur is PSV Onder-19 nog in de race voor een ticket voor de achtste finale. Dan moeten de Eindhovenaren het laatste groepsduel winnen op bezoek bij Inter, terwijl Spurs dan niet mag zegevieren in en tegen Barcelona.