Gemiste kansen breken PSV-talenten op tegen Tottenham

PSV Onder-19 heeft dinsdagmiddag met 2-0 van Tottenham Hotspur verloren in de UEFA Youth League. Enkele gemiste kansen in de eerste helft braken de talenten uit Eindhoven op in Londen.

PSV gaf twee weken terug op De Herdgang in de slotfase een 2-0 voorsprong uit handen tegen de leeftijdgenoten van Spurs (2-2), dit keer kwam de ploeg van Ruud van Nistelrooy al vroeg op achterstand. Verdediger Malachi Walcott kopte in de zevende minuut een corner achter doelman Kyan Van Dorp (foto).

De Onder-19 van de Eindhovenaren was vervolgens enkele keren gevaarlijk, onder anderen via aanvallers Yorbe Vertessen en Nigel Thomas. De grootste kans was vlak voor rust voor Sekou Sididé. De inzet van de Belgische buitenspeler werd echter van de lijn gehaald door doelpuntenmaker Walcott.

Na rust waren er minder kansen en bleek dat een comeback van PSV Onder-19 er niet in zat, ook niet na het debuut van het Engelse talent Noni Madueke (ex-Tottenham). Tottenham rook bij een uitbraak via Phoenix Patterson wel aan de 2-0 en maakte die uiteindelijk ook in de slotfase via Troy Parrott.

Zo leed PSV op Spurs Lane de tweede nederlaag in de Youth League, nadat het tijdens de eerste speelronde al met 2-1 van Barcelona had verloren. De Eindhovense talenten blijven op vier punten steken uit vier wedstrijden en worden in de stand gepasseerd door Tottenham (zes).