Van Nistelrooy en PSV Onder-19 verliezen van Barça-beloften

PSV Onder-19 is dinsdag met een 2-1 nederlaag op bezoek bij Barcelona begonnen aan de groepsfase van de UEFA Youth League, het jeugdequivalent van de Champions League. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy knokte zich na een moeizame start terug in de wedstrijd, maar stond uiteindelijk toch met lege handen.

In de tiende minuut opende Barcelona de score via een intikker van Lucas de Vega. Het was te danken aan Kyan van Dorp dat de achterstand niet groter werd. De doelman van PSV redde goed bij pogingen van Konrad de La Fuente en Abel Ruiz.

In de eerste helft kreeg de Belg Yorbe Vertessen de beste kans voor PSV, dat vlak na rust twee keer zeer dicht bij de gelijkmaker was. Nigel Thomas schoot in de 48ste minuut een vrije trap op de paal en drie minuten later voorkwam de lat een treffer van Joël Piroe, die vrijdag nog scoorde voor Jong PSV tegen NEC.

Een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker alsnog. Rechtsback Jordan Teze, die al debuteerde voor de hoofdmacht, frommelde de bal uit een lastige hoek binnen. Zo leek PSV op weg naar een punt in het Mini Estadi. Twee minuten voor tijd greep Barça toch de winst door een doelpunt van Nicolás González.

In de Youth League zijn de jeugdteams van de Champions League-deelnemers aan dezelfde ploegen gekoppeld als in het toernooi van de senioren. Alleen de groepswinnaar kwalificeert zich rechtstreeks voor de achtste finales van het toernooi. De nummer twee van de groep neemt het op tegen een extra instromende ploeg uit het zogenoemde 'kampioenenpad', waarin de jeugdkampioenen van de 32 hoogstgeplaatste landen op de coëfficiëntenlijst strijden voor acht plekken bij de laatste zestien van de Youth League.

Om 18.55 is de aftrap tussen Barcelona en PSV in de groepsfase van de Champions League.