PSV-talenten geven zege op Spurs in slotfase uit handen

PSV Onder-19 heeft in de UEFA Youth League een overwinning op Tottenham Hotspur uit handen gegeven. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooy leidde halverwege nog met 2-0, maar uiteindelijk werd het in de slotfase nog 2-2 op De Herdgang.

Tegen Inter waren het juist de PSV-talenten die pas in de absolute slotfase toesloegen. Nu was het na een kwartier al raak voor de Eindhovenaren. En opnieuw was het Joël Piroe die de eerste treffer voor zijn rekening nam. De negentienjarige aanvaller haalde uit vanaf de rand van het strafschopgebied.

De talenten van Tottenham stelden daar genoeg gevaarlijke momenten tegenover, maar kort voor rust was het desondanks PSV dat opnieuw scoorde. Middenvelder Mohammed Ihattarren (16) zorgde na een dribbelactie met een van richting veranderd schot voor een riante 2-0 ruststand.

Spurs kreeg enkele minuten na de hervatting een uitgelezen kans om de spanning terug te brengen, maar PSV-doelman Kyan van Dorp stopte een penalty van Jack Roles. In de 74ste minuut was Van Dorp alsnog geklopt na een afstandsschot van Paris Maghoma en vlak voor tijd scoorde ook Jadon Brown nog.

Daarmee heeft PSV na drie duels vier punten in Groep B van de Youth League. De ploeg van Van Nistelrooy kreeg ook nog een andere tegenvaller te werken. Aanvoerder Michal Sadílek (foto) ging in de openingsfase kermend van de pijn naar de grond en moest zich laten vervangen.