PSV speelt tijdens merkwaardig oefenduel in twee delen gelijk tegen HSV

PSV heeft het trainingskamp in Marbella afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen Hamburger SV. In de eerste helft werd PSV-verdediger André Ramalho met rood van het veld gestuurd. Aangezien beide ploegen met elf tegen elf door wilden spelen, werd het duel - ondanks vier treffers in de eerste helft - met een stand van 0-0 herstart.

PSV
PSV
2 - 2
Hamburger SV

Zonder Noa Lang begonnen de vaste basiskrachten van PSV aan het duel met HSV. Al vroeg keken de Eindhovenaren tegen een achterstand aan nadat Guilherme Ramos uit een hoekschop bij de eerste paal raak kopte. PSV leek wakker geschud door de vroege tegentreffer en werd ook direct wat gevaarlijker. Sergiño Dest schoot over en niet veel later zorgde Luuk de Jong na een knappe aanval via Johan Bakayoko en Jordan Teze voor de gelijkmaker.

Na een half uur spelen werd de wedstrijd echter volledig op zijn kop gezet. Ramalho zag de doorgebroken Imannuel Pherai op het doel afstormen en de Braziliaan werkte de oud-speler van PEC Zwolle met twee handen tegen de grond. HSV kreeg een strafschop en Ramalho werd van het veld gestuurd met een rode kaart, tot onbegrip van beide ploegen.

De spelers van PSV en HSV probeerden de Spaanse scheidsrechter op andere gedachten te brengen, maar die was resoluut en dus kon de centrale verdediger inrukken. Robert Glatzel pakte het cadeautje uit en schoot zijn ploeg op voorsprong. Kort voor rust bracht De Jong beide ploegen met een knappe kopgoal weer in evenwicht.

In de rust probeerden beide teams opnieuw aan de scheidsrechter duidelijk te maken dat een oefenwedstrijd een stuk nuttiger is met elf tegen elf. Even leek PSV dan ook met elf man aan de tweede helft te mogen beginnen. De Spaanse scheidsrechterscommissie stak daar echter een stokje voor en dus was er nog één noodoplossing over: de wedstrijd voor 45 minuten herstarten met een stand van 0-0.

Ramalho mocht in het nieuwe oefenduel zijn voetbalschoenen weer aantrekken en dus begonnen 22 spelers aan de 'tweede' wedstrijd in Marbella. In dat tweede deel was PSV de ploeg die het meeste aanspraak maakte op de overwinning. Bakayoko liet twee grote kansen liggen en De Jong kopte rakelings naast.

Doelpunten bleven in de slotfase echter uit en dus eindigde PSV het trainingskamp in Spanje met een gelijkspel tegen HSV. Eerder vandaag speelden de reserves ook al gelijk tegen Heracles Almelo. Aanstaande zaterdag hervatten de Eindhovenaren de competitie met een thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam.