PSV-opponent Leicester City tankt vertrouwen dankzij prachttreffers

Leicester City heeft in de aanloop naar het Conference League-duel met PSV vertrouwen getankt. De ploeg van manager Brendan Rodgers won in de Premier League van Brentford, dat zonder Christian Eriksen speelde. Hij ontbrak vanwege corona.

Leicester City
2 - 1
Brentford
Brentford

Na het 2-0 verlies tegen Arsenal van vorige week, kon nummer twaalf Leicester wel een overwinning gebruiken in de Premier League. De beginfase was voor de thuisploeg en dat leverde ook een fraaie treffer op.

Timothy Castagne kreeg na twintig minuten de bal aan de linkerkant van Harvey Barnes. Hij twijfelde niet en haalde vol met rechts uit. De bal vloog in de rechterkruising: 1-0 voor Leicester. Castagne kon het zelf nauwelijks geloven hoe de bal binnenvloog. Hij juichte vol ongeloof met zijn handen op zijn hoofd.

Voor rust kwam daar nog een wonderschone treffer bij. Van zo'n 25 meter schoot James Maddison een vrije trap knap in de linkerhoek: 2-0. Met die stand was het rust in het King Power Stadium.

In de tweede helft zette Brentford aan. Kasper Schmeichel onderscheidde zich een aantal keer goed, waardoor het lang bij 2-0 bleef. Maar de uitploeg kwam nog wel terug in de wedstrijd. Vijf minuten voor tijd maakte Yoane Wissa er nog 2-1 van. Hij schoot de bal op de rand van het zestienmetergebied strak in de rechterhoek. Daar bleef het voor de uitploeg wel bij.

Door de overwinning heeft Leicester City nu 36 punten en stijgt het naar de tiende plaats in de Premier League. Leicester speelde twee wedstrijden minder dan hun concurrenten in de middenmoot van Engeland.