PSV-jonkies winnen prestigieus toernooi na slijtageslag in hol van de leeuw

Reacties

Jong PSV heeft de Premier League International Cup dinsdagavond gewonnen. In een uitwedstrijd bij Crystal Palace zegevierde de ploeg van Adil Ramzi na verlenging met 1-3.

PSV-jonkies winnen prestigieus toernooi na slijtageslag in hol van de leeuw
© Pro Shots

Crystal Palace, dat voor de gelegenheid gebruik mocht maken van Selhurst Park, de thuisbasis van de hoofdmacht, begon sterk maar moest het eerste doelpunt toch aan de bezoekers laten. Dante Sealy zette de Nederlanders op 0-1, waarna de Schot Scott Banks een fraaie gelijkmaker op het bord zette, vlak voor rust.

In de tweede helft werd niet meer gescoord, waarna een verlenging de beslissing moest brengen. Jason van Duiven, dit seizoen al zo vaak trefzeker in de beloftenploeg van PSV, deelde daarin een klap uit die de Engelse gastheren niet meer te boven kwamen. Om het af te maken zorgde Simon Colyn in extremis zelfs nog voor 1-3: de beker gaat mee naar Eindhoven.

Het is voor het eerst dat dit toernooi, dat zoals de naam doet vermoeden voor een groot deel uit Engelse ploegen bestaat, door een Nederlandse ploeg wordt gewonnen. PSV was er in 2017 ook dichtbij, ook toen was de finale in Londen. In Millwalls stadion The Den was Villarreal echter te sterk. Dit seizoen speelde PSV enkel tegen Engelse ploegen. Onderweg naar de finale waren West Ham United, Brighton & Hove Albion, Manchester United, Arsenal, Everton en Fulham de hordes.

Bekijk hier al onze video's
Meer Jong PSV
Meer over Jong PSV
Meer J. van Duiven
Meer over J. van Duiven
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.