Jong PSV-spits Van Duiven gaat op dezelfde voet verder

Jason van Duiven blijft doen waar hij vorig seizoen naam mee maakte in de Keuken Kampioen Divisie: scoren. Zijn treffer namens Jong PSV was voldoende voor drie punten tegen Telstar. De andere wedstrijd tussen Jong AZ en Jong FC Utrecht eindigde in 1-0 voor de Alkmaarse beloften.

Jong PSV
Jong PSV
1 - 0
Telstar
Telstar

Op De Herdgang hadden beide ploegen in de eerste helft enkele kansen. Ronald Koeman jr. moest een kopbal van een PSV-belofte op de lat tikken, aan de overkant leek Zakaria Eddahchouri te scoren maar zijn inzet was volgens de arbitrage niet helemaal over de lijn. Na rust, zonder Tillman, was het de thuisploeg die de wedstrijd won.

De gevierde man bij de Eindhovenaren die sinds dit seizoen onder leiding staan van Wil Boessen werd, zoals vorig seizoen zo vaak, Van Duiven. De Almelose spits hoefde overigens niet veel te doen om beslissend te zijn, een verdedigende actie van Telstar zorgde ervoor dat hij de bal zo voor zijn trefzekere voet kreeg en hem vanaf korte afstand alleen maar in het lege doel hoefde te prikken. Het is nog te bezien of Van Duiven het seizoen bij PSV afmaakt.

Jong AZ
Jong AZ
1 - 0
Jong FC Utrecht

Een aardige eerste helft in Wijdewormer leverde kansen op aan beide kanten, maar doelmannen Hobie Verhulst en Calvin Raatsie hielden hun doelen schoon tot laatstgenoemde op slag van rust toch moest capituleren. Een defensieve fout stelde Jayden Addai in staat om te scoren. Het zou erbij blijven, ook omdat Utrecht-aanvaller Mees Rijks na rust niet in staat was om een dot van een kans te benutten. Jong AZ, getraind door Jan Sierksma, eindigde met tien man omdat Loek Postma zijn tweede gele kaart kreeg.