PSV heeft beet en huurt Van Ginkel wederom van Chelsea

Reacties

PSV heeft het middenveld aangevuld met Marco van Ginkel. De middenvelder werd al twee keer gehuurd van Chelsea en daar wordt nu een derde termijn aan toegevoegd. Hij sluit uiterlijk maandag aan bij de selectie, bevestigt PSV aan VI.

PSV heeft beet en huurt Van Ginkel wederom van Chelsea

De ervaring die Van Ginkel met zich meebrengt, hij speelde 121 duels in de Eredivisie en maakte speelminuten in de Premier League en de Serie A, kan PSV goed gebruiken. De nummer drie van het afgelopen seizoen verloor eerder in de transferperiode met Andrés Guardado (Real Betis) en Héctor Moreno (AS Roma) twee steunpilaren van het elftal.

In het seizoen 2015/16 stond Van Ginkel voor het eerst in het shirt van PSV. De club huurde de in Amersfoort geboren speler halverwege het seizoen van Chelsea, nadat een verhuurperiode bij Stoke City weinig succesvol bleek. Bij PSV leefde Van Ginkel weer helemaal op. Hij miste geen enkel competitieduel en stond aan het einde van het seizoen met de kampioensschaal in handen.

Na het succesvolle half jaar in Eindhoven koos Van Ginkel ervoor om te herstellen van een lichte knieblessure die hem al een tijdje hinderde. Het herstel duurde langer dan verwacht en pas in oktober 2016 maakte de Nederlander zijn rentree bij de beloften van Chelsea. PSV stond echter weer op de stoep en een tweede huurovereenkomst werd gevormd. Van Ginkel speelde opnieuw veel voor de Brabanders, ditmaal werd PSV derde in de Eredivisie.

Chelsea
Overigens meldt Karel Jansen, zaakwaarnemer van Van Ginkel, dat de middenvelder ook zijn contract bij Chelsea verlengd heeft. 'Het is wel een overweging geweest om Marco aan PSV te verkopen. Het ging echter al snel de kant op van een verhuur', aldus Jansen, in de verklaring waarbij belangenbehartiger Wasserman ook het volgende laat optekenen: 'Bij Chelsea blijven ze vertrouwen houden in de kwaliteiten van de aanvallende middenvelder. Dat blijkt wel uit het feit dat zijn contract vandaag werd opengebroken. Van Ginkel staat nu tot medio 2020 onder contract bij de club uit Londen.'

Van Ginkel is de derde grote aanwinst van PSV in de huidige transferperiode. Eerder werd Hirving Lozano overgenomen van CF Pachuca, terwijl Derrick Luckassen een binnenlandse transfer maakte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.