PSV verliest steunpilaar Guardado aan Betis

Reacties

Andrés Guardado vertrekt bij PSV. De dertigjarige Mexicaan heeft een contract voor drie seizoenen ondertekend bij Real Betis. De Spanjaarden betalen naar verluidt zo'n tweeënhalf miljoen euro, een bedrag dat via bonussen kan oplopen tot bijna drie miljoen.

PSV verliest steunpilaar Guardado aan Betis

Eerder deze week werd al bekend dat een overgang in de maak was, omdat een delegatie van de Spaanse club zich zou gaan melden in Eindhoven. Bovendien had trainer Phillip Cocu al contact gehad met Betis-directeur Serra Ferrer, die hij nog kent van hun gezamenlijke tijd bij Barcelona. Dat is nu inderdaad gebeurd, waarna de overgang werd afgerond. Daarmee komt er na drie jaar een einde aan het dienstverband van Guardado bij PSV.

Zijn komst - op huurbasis van Valencia - werd in 2014 gezien als stunt en werd inderdaad een schot in de roos. In zijn eerste seizoen leidde Papí de Eindhovenaren als architect direct naar de eerste landstitel in zeven jaar tijd, waarna PSV hem definitief overnam. Ook in 2015/16 was Guardado met zijn ervaring cruciaal in het veroveren van de landstitel, maar vorig jaar kwam de klad er wat in. PSV eindigde als derde, terwijl Guardado zelf ook minder presteerde. Vanaf dat moment kondigde een definitief vertrek zich al voorzichtig aan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eerder was er al sprake van een overgang van Guardado naar de Amerikaanse Major League Soccer, terwijl er ook deze zomer interesse was van het nieuwe Los Angeles FC. Met het oog op het WK kiest de Mexicaans international nu echter voor zijn derde werkgever in de Primera División. Via Atlas Guadalajara kwam hij in 2007 terecht bij Deportivo La Coruña, dat hem verkocht aan Valencia. Vanuit de sinaasappelstad werd hij verhuurd aan Bayer Leverkusen en PSV, nu keert hij terug naar Spanje.

Binnen PSV wordt Jorrit Hendrix gezien als de natuurlijke opvolger van Guardado. Het talent uit de eigen jeugdopleiding wacht al geruime tijd op zijn kans en kan die nu gaan grijpen. De club hoopt bovendien Marco van Ginkel snel te verwelkomen, zodat Cocu met onder anderen Bart Ramselaar, Davy Pröpper, Hendrix en Van Ginkel voldoende opties heeft voor het middenveld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.