PSG walst over Lyon heen en legt beslag op Super Cup

De eerste prijs van het seizoen is binnen voor Paris Saint-Germain. De ploeg van trainer Unai Emery, die zijn debuut maakte op de bank, won de Trophée des Champions door Olympique Lyon te verslaan (4-1).

PSG nam deze zomer afscheid van Zlatan Ibrahimovic. De 34-jarige spits, die in vier seizoenen liefst 156 keer scoorde voor de Franse topclub, vertrok transfervrij naar Manchester United. Maar ook zonder de Zweed is de club uit de Franse hoofdstad een maatje te groot voor de concurrentie. Lyon was dan ook kansloos in Klagenfurt.

Javier Pastore opende al na negen minuten score en elf minuten later was de Argentijn de aangever bij het tweede doelpunt, die op naam kwam van Lucas Moura. De van Olympique Nice overgenomen Hatem Ben Arfa maakte er elf minuten voor rust 3-0 van.

Emery, die van Sevilla kwam en in Parijs Laurent Blanc opvolgde, zag zijn ploeg domineren in Oostenrijk. Lavyin Kurzawa liet de fans van PSG in de 54ste minuut voor de vierde keer juichen, waarna de regerend kampioen én bekerwinnaar het iets rustiger aan ging doen.

Vier minuten voor tijd redde Corentin Tolisso de eer namens Lyon. Hij bepaalde de eindstand op 4-1. PSG won zo op overtuigende wijze voor het vierde jaar op rij de Trophée des Champions en zal vol vertrouwen uitkijken naar de start van de competitie.