PSG in het klein: tweede club van Parijs gaat in zee met Bahrein

Reacties

In navolging van Paris Saint-Germain probeert ook de tweede club van Parijs zijn ambities waar te maken met een financiële injectie uit het Midden-Oosten. Bahrein, net als Qatar gelegen in de Golfregio, wordt voor twintig procent aandeelhouder van Paris FC.

PSG in het klein: tweede club van Parijs gaat in zee met Bahrein
© Pro Shots

Daarmee houdt Pierre Ferracci, voorzitter van de de ambitieuze club uit de Ligue 2, 77 procent van de clubaandelen in eigen handen. Bahrein heeft volgens L'Equipe vijf miljoen euro betaald om zich in te kopen bij Paris FC en wordt tevens shirtsponsor. De waarde van de club, die zich in 1973 afscheidde van het veel bekendere PSG (waarmee het in 1970 nog fuseerde), bedraagt nu circa 25 miljoen euro.

Dankzij de investeringen uit Bahrein stijgt het spelersbudget van Paris FC volgens RMC Sports met dertig procent en hoort het mini-PSG qua financiële mogelijkheden nu bij de bovenste vijf clubs van de Ligue 2, waarin het zeventiende stond op het moment dat het afgelopen seizoen werd beëindigd. Binnen nu en de komende drie jaar wil de ploeg van trainer Réne Girard (foto) promoveren naar het hoogste niveau.

En om die ambities te verwezenlijken slaat Paris FC de handen ineen met nog meer investeerders, zo liet de club maandag zelf weten in het statement. 'De ronde tafel van Paris FC zal de komende maanden alleen maar groter worden met de komst van een nieuwe buitenlandse investeerder en vertegenwoordigers van Franse zakenlui, die willen bijdragen aan het project van de tweede club van Parijs.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.