PSG heeft na maandenlang touwtrekken eindelijk beet bij Gueye

Reacties

Idrissa Gueye maakt per direct de overstap naar Paris Saint-Germain. De Franse topclub betaalt naar verluidt 32 miljoen euro aan Everton om de komst van de verdedigende middenvelder mogelijk te maken.

PSG heeft na maandenlang touwtrekken eindelijk beet bij Gueye

De 29-jarige Gueye hoopte in januari van dit jaar al de overstap te maken naar Parijs, maar PSG slaagde er toen niet in een akkoord te bereiken met Everton. Ook de afgelopen maanden verliepen de onderhandelingen tussen beide clubs bijzonder moeizaam, maar deze week werd er dan eindelijk overeenstemming bereikt over de transfersom.

Daarmee komt er voor Gueye een droom uit. De controleur is groot fan van PSG en krijgt de kans om zich te laten zien in de Champions League. Technisch directeur Marcel Brands van Everton moet ondertussen op zoek naar een nieuwe verdedigende middenvelder om manager Marco Silva tevreden te houden. Silva wilde Gueye dolgraag behouden.

Gueye is de vierde aanwinst van naam voor PSG deze zomer. Eerder versterkte de club zich met Ander Herrera, Pablo Sarabia en Abdou Diallo. Met de komst van de Senegalese international, die Aston Villa in 2016 voor Everton verruilde en in Frankrijk eerder vijf jaar voor Lille uitkwam, heeft PSG nu 82 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers.

Tel daar de veertig miljoen euro bij op die PSG afgelopen winter neertelde voor de Argentijn Leandro Paredes en het is duidelijk waar de laatste tijd de prioriteit lag op de transfermarkt. Trainer Thomas Tuchel hamerde herhaaldelijk op de versterking van het middenveld, waarvoor eerder ook Frenkie de Jong in beeld was. De Ajacied koos uiteindelijk voor Barcelona.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Everton
Meer over Everton
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.