PSG haalt voor het eerst in drie jaar de kwartfinale van de beker

Reacties

Paris Saint-Germain is goed op weg naar de Franse dubbel. In het Parc des Princes werd het geen grote show tegen Stade Brest, maar de kwartfinale is bereikt met een 3-1 zege.

PSG haalt voor het eerst in drie jaar de kwartfinale van de beker
© Pro Shots
PSG
PSG
3 - 1
Brest
Brest

Na ruim een half uur begon de motor te draaien. Kylian Mbappé, sowieso angstaanjagend productief in de Coupe de France, opende de score met zijn 35ste goal in 28 bekerwedstrijden. Binnen drie minuten later was het 2-0: Danilo, op aangeven van Ousmane Dembélé. Die marge was comfortabel, en spannend werd het maar heel eventjes in de tweede helft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Steve Mounié kopte uit het niets de aansluitingstreffer binnen voor de bezoekers uit Bretagne. Drie minuten later werd de heuvel die de ploeg nog moest beklimmen alweer een intimiderend hoge berg. Lilian Brassier liep tegen zijn tweede gele kaart aan. In ondertal kon Brest, waar Marco Bizot overigens plaatsmaakte voor 'bekerdoelman' Grégoire Coudert, weinig uitrichten in Parijs. Gonçalo Ramos besliste het duel in de slotfase.

PSG wil de beker ook wel weer eens, nadat het in 2022 FC Nantes en afgelopen jaar Toulouse waren die de trofee voor zich opeisten in het Stade de France. Zelf sneuvelde de prijzenveelvraat twee keer op rij in de achtste finales, die barrière is nu maar vast geslecht. In de kwartfinales spelen verder: Stade Rennes, Olympique Lyon, OGC Nice, Le Puy Foot 43, RC Strasbourg, Valenciennes en de winnaar van FC Rouen – AS Monaco. De loting is donderdagavond.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Stade Brest
Meer over Stade Brest
Meer Coupe de France
Meer over Coupe de France
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.