PSG grijpt in om escalatie tussen Neymar en Mbappé te voorkomen

Paris Saint-Germain wil de dreigende escalatie tussen Neymar en Kylian Mbappé in de kiem smoren. De twee aanvallers gaan deze week in gesprek met trainer Christophe Galtier en technisch adviseur Luis Campos, zo meldt L'Équipe. In het gesprek zullen Galtier en Campos aan het tweetal vragen hun verschillen opzij te zetten en weer in het teambelang te denken.

PSG
PSG
5 - 2
Montpellier
Montpellier

De spanningen tussen Neymar en Mbappé kwamen tijdens en na de wedstrijd van zaterdag tegen Montpellier (5-2 zege) aan het licht. Nadat Mbappé halverwege de eerste helft een strafschop miste, wilde hij in de slotfase van de eerste helft opnieuw aanleggen vanaf elf meter toen PSG weer een penalty kreeg. Neymar eiste de strafschop echter op en scoorde.

Het gedrag van Neymar op sociale media na de wedstrijd was eveneens opmerkelijk. Hij likete een tweet waarin de suggestie werd gewekt dat Mbappé om contractuele redenen de eerste strafschopnemer is en waarin stond dat Neymar bij 'geen enkele club ter wereld' de tweede nemer zou zijn. In de tweet werd eveneens gesteld dat Mbappé de 'eigenaar' is van PSG. Sinds zijn contractverlenging wordt hier en daar gesuggereerd dat Mbappé invloed heeft op het clubbeleid.

L'Équipe schrijft dat de twee aanvallers al langer een moeizame relatie onderhouden. 'Mbappé zou er niets op tegen hebben gehad als Neymar deze zomer zou zijn vertrokken', klinkt het onder meer. PSG wil in het openbaar niet te veel uitweiden over de vermeende spanningen, maar zet binnenskamers dus wel stappen om de gemoederen te bedaren. Het is voor PSG te hopen dat de kou uit de lucht is voor de volgende wedstrijd tegen Lille OSC van zondag.