Provocateur Neymar wekt irritatie bij Celtic: 'Om gek van te worden'

Reacties

Neil Lennon heeft zich dinsdagavond flink geërgerd aan het spel van Neymar. De manager van Celtic vond het knap dat zijn spelers zich niet lieten kennen toen de Braziliaanse sterspeler van Paris Saint-Germain zijn tegenstanders begon uit te dagen met provocerende trucjes.

Provocateur Neymar wekt irritatie bij Celtic: 'Om gek van te worden'
© Pro Shots
PSG
PSG
4 - 0
Celtic
Celtic

Celtic sloot zijn oefentrip door Frankrijk af met een vriendschappelijke wedstrijd tegen PSG, dat mede dankzij een treffer van Neymar met 4-0 te sterk was. De 28-jarige Braziliaan greep de superioriteit van de Franse miljoenenploeg aan om de trukendoos open te gooien, tot ergernis van Lennon. 'Hij probeerde gewoon om mensen op te naaien. Ik zei tegen de spelers dat ze gedisciplineerd moesten blijven spelen en zich niet uit de tent te laten lokken. Het is om gek van te worden, maar dat weet hij maar al te goed', zei Lennon tegen de Daily Record.

Voor Mbappé had Lennon wel complimenten over. 'Ik ben een groot fan van Kylian Mbappé, omdat zijn doelgerichtheid en snelheid fantastisch is. Maar ze hebben over het hele veld kwaliteiten lopen.' Wat dat betreft was het oefenduel met PSG wel een prima voorbereiding op de voorronde van de Champions League. 'Na een minuut denk je: oh jee. Maar toen we ons niveau haalden, speelden we degelijk en ik vond dat we een doelpunt verdienden. Zij zijn van wereldklasse en ik ben blij met de manier waarop we dat hebben opgepakt.'

Frimpong
Spelen tegen een topploeg als PSG doet Celtic, in eigen land oppermachtig, immers niet zo vaak. 'Hopelijk leren ze hier veel van in fysiek en mentaal opzicht', zei Lennon, die in het bijzonder te spreken was over het optreden van de Nederlander Jeremie Frimpong. 'Ik vond hem uitstekend spelen', zei de Noord-Ier over de negentienjarige rechtsback. 'Een paar van onze spelers stonden echt op en kunnen heel tevreden zijn. Ze grepen deze kans met beide handen aan', aldus de manager van Celtic, dat de voorbereiding afmaakt in eigen land.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Celtic
Meer over Celtic
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.