Moeizame 'Cruijff-penalty' van Neymar in ruime oefenzege PSG

Reacties

Paris Saint-Germain heeft ook zijn tweede oefenwedstrijd in aanloop naar de weken waarin de prijzen worden verdeeld eenvoudig gewonnen. Mitchel Bakker had tegen Waasland-Beveren opnieuw een basisplaats; Neymar trok bij de twee strafschoppen die hij mocht nemen de aandacht.

Moeizame 'Cruijff-penalty' van Neymar in ruime oefenzege PSG
© Pro Shots

PSG speelt in de aankomende twee weken twee Franse bekerfinales (tegen Saint-Étienne om de Coupe de France en tegen Olympique Lyon om de Coupe de la Ligue) en hervat vervolgens, in augustus, de jacht op de Champions League. In aanloop naar de cruciale fase werd zondag al met 0-9 gewonnen van Le Havre en vrijdag versloeg PSG in het eigen Parc des Princes zonder enige moeite het Belgische Waasland-Beveren.

Net als tegen Le Havre verscheen Bakker aan de aftrap en in de wedstrijd die werd verdeeld over vier periodes van een halfuur deed hij in totaal een uur mee. In dit eerste uur speelden alle sterren van PSG, dat op voorsprong kwam via een eigen goal van Aleksandar Vukotic. Hierna verdubbelde Neymar uit een strafschop de score. De Braziliaan nam een treiterend langzame aanloop, voordat hij de bal met binnenkant voet uiterst beheerst in de hoek legde.

In het tweede deel van de wedstrijd mocht Neymar nog eens aanleggen voor een penalty en hij leek voor hetzelfde recept te gaan kiezen. Deze keer tikte de Braziliaan de bal echter opzij naar de aanstormende Mauro Icardi, die zijn uiterste best moest doen om twee tegenstanders van zich af te schudden. Icardi deed dit met succes en gaf de Neymar-variant op de 'Cruijff/Olsen-penalty' het gewenste resultaat: 0-3.

Vlak voor de tweede pauze pikte ook Kylian Mbappé nog zijn goaltje mee, waardoor de drie steraanvallers van PSG allemaal weer op het scoreformulier stonden. Voor het tweede uur van de wedstrijd werd er flink gewisseld en maakte ook Bakker plaats. Vanaf de kant zag hij Eric Maxim Choupo-Moting nog twee goals maken, voordat Loïc Mbe Soh van de oefenzege een zevenklapper maakte.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.