Pröpper en Brighton halen opgelucht adem na curieus eigen doelpunt

Brighton & Hove Albion en Watford hebben zaterdag op de valreep ieder een punt overgehouden aan hun ontmoeting in de Premier League. Watford leek de 'zespuntenwedstrijd' tegen een directe concurrent in zijn voordeel te beslechten, maar gaf de zege uit handen door een eigen doelpunt.

Brighton & Hove Albion
1 - 1
Watford
Watford

In aanloop naar de wedstrijd zei Brighton-manager Graham Potter al dat er niet één ploeg in de Premier League is die zeges komt aanwaaien, ook niet tegen lager geklasseerde clubs. Het duel met Watford gold als een sleutelmoment om de aansluiting met de middenmoot niet kwijt te raken. Toch tekende dat scenario zich in de eerste helft af.

Met Davy Pröpper in de basis was het begin van Brighton mat, evenals dat van Watford. Na twintig minuten zetten de gasten de eerste kans echter wel meteen om in een fraaie treffer. Abdoulaye Doucouré pikte de bal iets over de middenlijn op na balverlies van Brighton, slalomde zich een weg naar voren en passeerde keeper Mathew Ryan uitstekend met een schot tussen vier tegenstanders in.

Brighton kwam voor rust niet verder dan een te zachte inzet van Solomon March als antwoord. In de tweede helft oogde het iets beter, maar joeg Ezequiel Schelotto de bal naast. Watford, sinds begin december onder de hoede van manager Nigel Pearson, deed na de 0-1 weinig en wachtte geduldig op een kans om een counter uit te voeren. Na de dramatische ontknoping tegen Everton van vorige week nam de ploeg (spelend zonder Daryl Janmaat door een knieblessure) weinig risico's.

Adrian Mariappa legde tien minuten voor tijd echter toch iets teveel risico in zijn spel. De verdediger zette - niet gehinderd door een tegenstander - hard de voet tegen een lage voorzet van Alireza Jahanbakhsh, met de bedoeling de bal over het doel te werken. Tot zijn afgrijzen vloog de bal in de kruising en zette hij Brighton ongewild op 1-1.

Met nog tien minuten te spelen probeerden beide ploegen de wedstrijd nog naar zich toe te trekken. Watford bracht Danny Welbeck binnen de lijnen in de hoop dat de spits nog iets kon forceren en bij Brighton kwam Ignacio Pussetto erbij, maar het leverde aan beide zijden niets op. Brighton (vijftiende) en Watford (gedeeld achttiende) blijven onderin bungelen.