Prijzenregen: slechts twee trainers succesvoller dan Guardiola

Reacties

Pep Guardiola is hard op weg om de meest gedecoreerde trainer aller tijden te worden. Na het winnen van de League Cup met Manchester City staat de teller op dertig trofeeën.

Prijzenregen: slechts twee trainers succesvoller dan Guardiola
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

De vijftigjarige Catalaan debuteerde in het seizoen 2008/09 als hoofdtrainer en deed dat meteen in stijl: met het winnen van de triple met Barcelona. Daarna bleef Guardiola de successen aaneenrijgen. Met De Blaugranas tot en met medio 2012, maar daarna ook met Bayern München (2013-2016) en Manchester City (sinds 2016).

Volgens onze data is Guardiola nu al de op twee na meest succesvolle trainer aller tijden. Alleen Sir Alex Ferguson en Mircea Lucescu staan met respectievelijk 48 en 32 prijzen nog boven de tweevoudige Champions League-winnaar. Laatstgenoemde is met zijn 75 jaar nog altijd een factor van betekenis: afgelopen weekeinde loodste de Roemeen Dinamo Kiev naar de landstitel in Oekraïne.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Guardiola kan op redelijk korte termijn naast Lucescu komen, aangezien The Citizens afstevenen op de Premier League-titel en nog uitkomen in de Champions League, waarin Paris Saint-Germain de tegenstander is in de halve finale.

'Manchester City is hét team van het afgelopen decennium in Engeland', zo betrok Guardiola zondagavond in gesprek met de BBC ook zijn voorgangers bij het succes. 'Sinds Roberto Mancini de Premier League won (in 2012, red.) heeft dit team heel vaak iets mogen vieren. Het is ook mooi dat we vier keer op rij de League Cup wonnen. Dat zegt genoeg over hoe constant we zijn.'

Overigens is onder voetbalstatistici niet bepaald eenheid over welke prijzen allemaal moeten worden meegeteld. Wij hebben de nationale Super Cups meegerekend, maar trofeeën in oefentoernooien niet. Prijzen op het tweede niveau hebben we buiten beschouwing gelaten.

Trainers met meeste prijzen:

Trainer Prijzen
Sir Alex Ferguson 48
Mircea Lucescu 32
Pep Guardiola 30
Jock Stein 26
Ottmar Hitzfeld 25
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.