Prachtig verjaardagscadeau gloort voor 'gebruikelijke kampioen' Coman

Reacties

Kingsley Coman viert op deze zaterdag zijn 24ste verjaardag en heeft nu al een prijzenkast waar menig topspeler jaloers op is. Mogelijk breidt de Fransman zijn collectie vandaag nog verder uit.

Prachtig verjaardagscadeau gloort voor 'gebruikelijke kampioen' Coman
© Pro Shots

Coman is afkomstig uit de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain en heeft in zijn loopbaan enkel nog maar voor alleenheersers in de nationale competitie gespeeld. De aanvaller ging van PSG naar Juventus en vervolgens naar Bayern München. Een seizoen zonder een kampioenschap, dat kent Coman helemaal niet. In ieder jaar in zijn profcarrière pakte de aanvaller de landstitel.

De bijzondere reeks kan zaterdag, uitgerekend op zijn verjaardag, een vervolg krijgen. Wanneer Borussia Dortmund onderuit gaat tegen laagvlieger Fortuna Düsseldorf, kroont Bayern zich bij een zege op Borussia Mönchengladbach tot Meister. Voor Coman zou dit zijn achtste kampioenschap zijn. Dat is een absoluut record voor een pas 24-jarige speler.

Het zijn niet alleen landstitels die Coman op zijn palmares heeft staan. De aanvaller won bijvoorbeeld ook al twee keer de DFB-Pokal en staat dit jaar met Bayern opnieuw in de finale van het Duitse bekertoernooi, op 4 juli tegen het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. De Champions League ontbreekt nog in zijn collectie, maar ook voor die prijs is Bayern dit seizoen nog in de race.

We herhalen het nog maar eens: Coman viert vandaag pas zijn 24ste verjaardag. Als de aanvaller het blessurespook dat hem regelmatig achtervolgt kan verjagen, duurt zijn loopbaan nog lang. Dani Alves mag zich met veertig hoofdprijzen in zijn loopbaan de meest succesvolle speler aller tijden noemen, maar Coman heeft wilde plannen. Met reeds zestien prijzen achter zijn naam is hij goed op weg naar eeuwige roem.

de prijzenkast van Kingsley Coman

Paris Saint-Germain:
Ligue 1 (2012/13, 2013/14)
Coupe de la Ligue (2013/14)
Trophée des Champions (2013)

Juventus:
Serie A (2014/15)
Coppa Italia (2014/15)
Supercoppa Italiana (2015)

Bayern München:
Bundesliga (2015/16, 2016/17, 2017/18, 2018/19)
DFB Pokal (2015/16, 2018/19)
DFL Supercup (2016, 2017, 2018)

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer K. Coman
Meer over K. Coman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.