Poulsen: 'Het geluk niet aan onze zijde in deze CL-editie'

Christian Poulsen erkende dat Ajax woensdagavond uiterst dicht bij plaatsing voor de achtste finales van de Champions League was. Omdat de Amsterdammers evenwel bleven steken op 0-0 tegen tien man van AC Milan ging de lucratieve en prestigieuze plaatsing aan de neus van de ploeg van trainer Frank de Boer voorbij.

Poulsen: 'Het geluk niet aan onze zijde in deze CL-editie'

De 33-jarige Deen speelde een hoofdrol in zijn honderdste Europese optreden. Hij mocht op het middenveld starten en was in de beginfase met een kopbal tegen de binnenkant van de paal dicht bij het zo verlangde Amsterdamse doelpunt. Na 22 minuten vertolkte Poulsen weer een hoofdrol. Hij was het slachtoffer van een krankzinnige tackle van Riccardo Montolivo, die de Deen uit het niets op zijn rechterenkel schopte. Vanaf dat moment stond Ajax door de rode kaart voor de Italiaanse aanvoerder tegen tien man.

Poulsen, die in de seizoenen 2008/09 en 2009/10 bij Juventus regelmatig de toen nog voor Fiorentina acterende Montolivo trof, bleef uit tactische overwegingen van De Boer in de rust achter in de kleedkamer en zag zijn ploeggenoten niet meer scoren.

'Italiaanse teams zijn nu eenmaal heel goed in verdedigen', aldus Poulsen. 'Als ze een man minder hebben, zakken ze in. We probeerden het nog wel via de backs en de buitenspelers. Er waren ook wel kansjes voor Viktor (Fischer, red.), Davy (Klaassen, red.) en ik was natuurlijk dichtbij met mijn kopbal. Dat had genoeg moeten zijn.'

De Deense middenvelder meende dat Ajax het in de thuiswedstrijd tegen AC Milan ook heeft laten liggen. 'Toen stonden we tot de blessuretijd met 1-0 voor en speelden we heel goed. We verdienden het toen niet om de gelijkmaker nog om de oren (van Mario Balotelli,red.) te krijgen. Uiteindelijk kun je zeggen dat in deze Champions League het geluk niet aan onze zijde was. En natuurlijk zijn we teleurgesteld, maar we mogen gelukkig nog wel door naar de Europa League.' Maandag zal Ajax horen wie in dat toernooi de tegenstander zal worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen