Portugal rest van het jaar zonder Ronaldo: 'Maar hij stopt niet'

Reacties

Cristiano Ronaldo zal de rest van het kalenderjaar niet meer uitkomen voor Portugal. Bondscoach Fernando Santos ontkende na het bekendmaken van zijn selectie echter dat dit betekent dat de interlandloopbaan van de 33-jarige sterspeler van Juventus erop zit.

Portugal rest van het jaar zonder Ronaldo: 'Maar hij stopt niet'

Santos liet Ronaldo vorige maand ook al buiten zijn selectie, met als reden dat hij Ronaldo de tijd wilde geven zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving in Turijn. Ook deze en volgende maand zal de recordinternational (154 caps) en topscorer aller tijden (85 goals) er niet bij zijn.

'Na een gesprek met de speler, de bondscoach en de voorzitter van de voetbalbond is besloten dat hij de eerstvolgende twee keer niet zou worden opgeroepen', lichtte Santos toe. Dat betekent niet dat Ronaldo ermee stopt. 'Daar is hij verschillende keren heel duidelijk over geweest.' De bondscoach ging niet in op vragen over de privézaak waarin Ronaldo betrokken is geraakt. Volgens Santos heeft deze zaak in elk geval niets te maken met de absentie van zijn vedette.

De Nations League-wedstrijd tegen Polen (11 oktober) en het oefenduel met Schotland (14 oktober) gaan dus aan Ronaldo voorbij, net als de ontmoetingen van volgende maand in de Nations League met Italië en opnieuw Polen. In maart 2019 begint de EK-kwalificatiereeks.

Tegenover de absentie van Ronaldo staat de terugkeer van Éder, matchwinner in de EK-finale van 2016, en Danilo Pereira (ex-Roda-JC, nu FC Porto), die terug is na een blessure. Andere grote namen die ontbreken: Ricardo Quaresma, João Moutinho, Adrien Silva, Raphaël Guerreiro en Gelson Martins.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.