Allegri ziet voordeel van gedwongen pauze geschorste Ronaldo

Reacties

Vanwege een schorsing ontbreekt Cristiano Ronaldo dinsdagavond in de thuiswedstrijd van Juventus in de Champions League tegen het Zwitserse Young Boys. De hongerige aanvaller wil altijd spelen en zal dan ook balen, maar Juve-coach Massimiliano Allegri ziet ook de positieve kant van de straf voor zijn de sterspeler.

Allegri ziet voordeel van gedwongen pauze geschorste Ronaldo

Ronaldo kreeg in de eerste groepswedstrijd tegen Valencia (0-2 zege) een veelbesproken rode kaart. De aanvaller maakte ruzie met Jeison Murillo en greep zijn tegenstander licht vast aan zijn haar, waarna hij tot zijn verbazing een rode kaart kreeg van scheidsrechter Felix Brych. Ronaldo reageerde bijzonder emotioneel en verliet in tranen het veld van Estadio Mestalla.

De UEFA gaf Ronaldo naar aanleiding van zijn rode kaart een schorsing van één wedstrijd, waardoor hij de duels met zijn oude werkgever Manchester United niet hoeft te missen. Dinsdagavond is hij er evenwel niet bij in de thuiswedstrijd tegen Young Boys.

Allegri denkt dat dit Ronaldo weleens goed zou kunnen uitkomen. 'Hij heeft rust nodig, want hij heeft al heel veel wedstrijden gespeeld', zei de oefenmeester, die in de topper tegen Napoli (3-1 zege) van afgelopen weekend zag dat Ronaldo bij alle Juve-goals betrokken was. 'Zaterdag heeft hij weer ontzettend veel werk geleverd en speelde hij zijn beste wedstrijd sinds hij hier is. Cristiano kon wel een pauze gebruiken, dus dit is prima.'

Tegen Young Boys zullen Paulo Dybala en Mario Mandzukic voorin spelen, zo verklapte Allegri alvast. 'We gaan vol voor de overwinning, maar moeten onze tegenstander respecteren', vertelde de Italiaan. 'Young Boys heeft een goede ploeg en ze winnen veel wedstrijden. Voor ons geldt echter alleen de zege, anders is het goede werk bij Valencia voor niets geweest.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.