Santos doet oproep aan Ronaldo na zeperd Portugal

Reacties

Fernando Santos hoopt dat het WK niet het laatste kunstje was van Cristiano Ronaldo in het nationale elftal van Portugal. De aanvaller heeft volgens de bondscoach nog veel te geven aan de ploeg.

Santos doet oproep aan Ronaldo na zeperd Portugal

De 33-jarige Ronaldo begon het WK in Rusland geweldig, met drie goals tegen Spanje (3-3) en het winnende doelpunt tegen Marokko (1-0). Vervolgens scoorde hij niet tegen Iran (1-1) en zaterdag kon Ronaldo geen weg vinden door de hechte defensie van Uruguay. Mede daardoor verloor Portugal in de achtste finale met 2-1 en ligt Europees kampioen Portugal uit het WK.

De vraag is nu of Ronaldo doorgaat bij de nationale ploeg. Santos hoopt in ieder geval van wel: 'In september begint er een nieuwe competitie (de Nations League, red.) en natuurlijk willen we dat Cristiano er dan weer bij is. Hij kan de jonge spelers in deze groep helpen om zich te blijven ontwikkelen. Ronaldo is onze aanvoerder en was er altijd als we hem nodig hadden', aldus Santos.

Zaterdag kon de Portugese sterspeler het verschil echter niet maken. 'Ik wil Uruguay feliciteren, maar voor ons is het heel treurig', zei Santos. 'We hebben ons best gedaan en ik denk ook dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. Maar in het voetbal tellen morele overwinningen niet. Ik had liever gehad dat we slecht hadden gespeeld en de volgende ronde hadden bereikt.'

'Cavani is een voorbeeld voor jongens die zichzelf een ster wanen'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.