Poolse back kan het amper geloven: 'Mbappé verschroeide mijn benen'

Reacties

De Poolse back Matty Cash is lovend over Kylian Mbappé. De Franse steraanvaller was de directe tegenstander van de verdediger in de achtste finale en liet Cash diverse keren op imponerende wijze zijn hielen zien.

Poolse back kan het amper geloven: 'Mbappé verschroeide mijn benen'
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
3 - 1
Polen
Polen

'Ik heb de hele middag naar videobeelden van hem gekeken en wist dat het heel zwaar zou worden. Als hij de bal krijgt, stopt en beweegt; is hij daarna de snelste die ik ooit heb gezien', liet Cash na afloop van het met 3-1 verloren duel tegenover The Guardian weten.

Hoe groot het verschil is tussen video's kijken en in werkelijkheid tegenover Mbappé staan, werd de Aston Villa-back al snel duidelijk. 'De video's kijk ik in bed, in het echte leven verschroeit hij mijn benen haha. Je kijkt even een andere kant op en weg is-ie.'

© Pro Shots

Walker
Volgens Cash is er maar een verdediger die Mbappé kan stoppen, namelijk Kyle Walker. 'Hij is waarschijnlijk net zo snel als Mbappé. Hij weet dat Mbappé geweldig is, maar Kyle is de beste rechtsback van Engeland. Ik zei eerder dat Raheem Sterling mijn sterkste tegenstander was. Sterling is snel, maar Mbappé is onnavolgbaar.' Komende zaterdag kunnen we zien of de voorspellingen van Cash uitkomen, dan staan Engeland en Frankrijk in de kwartfinale tegenover elkaar.

Al met al ziet de back de optredens tegen Mbappé en eerder ook Lionel Messi toch ook vooral ook als 'een jongensdroom'. Na de wedstrijd overhandigde de Franse superster zijn shirt aan Cash. 'Ik ben daar heel blij mee', aldus de Poolse international.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook volgens Rio Ferdinand is er maar 'één verdediger op de planeet ' die Mbappé kan afstoppen.

'Mbappé hard op weg om de speler van het toernooi te worden'
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.