Pogba ondanks vertrekwens kandidaat voor aanvoerdersband bij United

Reacties

Paul Pogba heeft zeer duidelijk gemaakt dat hij deze zomer wil vertrekken bij Manchester United. Toch blijft hij voor Ole Gunnar Solskjaer een kandidaat om de Engelse recordkampioen te gaan leiden.

Pogba ondanks vertrekwens kandidaat voor aanvoerdersband bij United

Pogba keerde drie jaar geleden voor een bedrag van liefst 105 miljoen euro terug van Juventus en heeft het nu wel weer gezien op Old Trafford. Real Madrid schijnt serieuze belangstelling te hebben en Pogba's zaakwaarnemer Mino Raiola probeert met wat gepeperde uitspraken in de media om een breuk te forceren. Vooralsnog heeft United echter geen bevredigend bod op Pogba binnengekregen.

De middenvelder is dan ook gewoon met United mee op trainingstour en viel zaterdagmiddag in tijdens de oefenwedstrijd tegen Perth Glory. Met een knappe assist op de openingstreffer van Marcus Rashford legde Pogba de basis voor de uiteindelijke 2-0 zege. Na afloop bleek dat er een belangrijke rol lonkt voor Pogba bij United, wanneer hij deze zomer bij de club blijft.

Solskjaer is op zoek naar een nieuwe aanvoerder voor United, nu Antonio Valencia is vertrokken. De vleugelspeler kwam in het afgelopen seizoen al niet veel meer in actie en bij zijn afwezigheid was toen Ashley Young de captain. Young droeg ook tegen Perth Glory de aanvoerdersband om zijn arm, maar Solskjaer benadrukte dat hij nog geen beslissing heeft genomen over wie zijn verlengstuk in het veld moet gaan worden.

'We hebben een paar mogelijkheden en we zullen aan het begin van het seizoen een knoop doorhakken', zei Solskjaer. 'Natuurlijk kijken we daarbij ook naar wat er in de voorbereiding gebeurt. Ashley zal de band dragen tot het moment dat er een definitieve beslissing is genomen.' Solskjaer kreeg vervolgens de vraag of Pogba een kandidaat is voor de aanvoerdersband. 'Ja, dat is hij. Ik denk dat ik dat niet verder hoef uit te leggen, we zullen het er later over hebben', reageerde de Noor.

Lukaku
Solskjaer ging ook in op de speculaties rond Romelu Lukaku. De spits staat in de nadrukkelijke belangstelling van Internazionale, dat al in Engeland is geweest om te onderhandelen. Lukaku deed zaterdag vanwege een lichte blessure niet mee tegen Perth Glory.

'Ik weet dat zijn afwezigheid voor speculaties zorgt, maar ik denk dat hij woensdag gewoon mee kan doen tegen Leeds United', zei Solskjaer. 'Hij heeft al met ons getraind, deze wedstrijd kwam alleen net iets te vroeg voor hem. We zullen zien of hij nog hier is als het seizoen begint. Op het moment hebben we in ieder geval geen aanbieding ontvangen waar we over nadenken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.