Pogba is zelfs na nachtelijke gamesessie van wereldklasse

Reacties

Paul Pogba haalde zondag tegen Tottenham Hotspur weer eens zijn ouderwetse topniveau. De middenvelder kreeg na afloop complimenten van analisten én zijn trainer Ole Gunnar Solskjaer. Voor Tottenham was extra pijnlijk dat de voorbereiding van Pogba nog niet eens ideaal was geweest.

Pogba is zelfs na nachtelijke gamesessie van wereldklasse
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
1 - 3
Manchester United
Manchester United

Pogba (28) was zondag overal op het veld te vinden. De Fransman dribbelde zes keer een tegenstander voorbij, verstuurde in totaal 38 succesvolle passes en leverde in blessuretijd de assist op de beslissende 3-1 van Mason Greenwood. Pogba had zelfs nog een assist op zijn naam kunnen hebben, maar de goal van Edinson Cavani werd afgekeurd.

'Het was een optreden van een speler van wereldklasse', stelde analist Jermaine Jenas na afloop bij Match of the Day over Pogba. 'Hij was sensationeel, zat op een andere planeet. Iedere keer als Paul aan de bal kwam, kwam United tot leven.'

Ook Solskjaer was lyrisch over het spel van Pogba, dit seizoen zeker niet altijd onomstreden bij United. Het enige smetje was dat de Fransman niet wist te scoren. 'Dat is mijn klacht over hem, want hij had wel een goal moeten maken. Daar zal ik hem mee blijven lastigvallen', lachte Solskjaer. 'Paul wordt steeds beter en beter. Dat is uitstekend voor ons.'

Pogba maakte een zeer fitte indruk, terwijl hij daags voor de wedstrijd toch niet op tijd in zijn bed lag. Oplettende volgers zagen dat de middenvelder midden in de nacht nog aan het gamen was.

Manchester United
Voor Manchester United betekent de zege op Tottenham een volgende stap richting een Champions League-ticket voor komend seizoen. In theorie is zelfs de landstitel nog mogelijk. Met een wedstrijd minder gespeeld staat United elf punten achter op Manchester City, dat zaterdag punten verspeelde tegen Leeds United (1-2).

'Het is mogelijk, maar daar zou wel een wonder voor nodig moeten zijn. Maar soms worden wonderen werkelijkheid…', hield Solskjaer voor de supporters de moed erin. Het is opvallend hoe sterk zijn ploeg is in uitwedstrijden: na de zege bij Tottenham heeft United al 23 competitieduels buiten Old Trafford niet meer verloren. In de historie van de Engelse Premier League werd er maar één keer een langere reeks neergezet.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.