Cavani haalt zijn gram na controversiële Son-beslissing

Tottenham Hotspur heeft in de strijd om de Champions League-tickets een nederlaag geïncasseerd. Manchester United stelde na een veelbesproken VAR-beslissing orde op zaken.

Tottenham Hotspur
1 - 3
Manchester United

Heung-Min Son vervulde zondag een hoofdrol in de eerste helft. De Zuid-Koreaan van Tottenham was na ruim een half uur het onderwerp van gesprek. Hij was neergegaan na een tik van Scott McTominay en dat was aanleiding voor scheidsrechter Chris Kavanagh om op advies van de VAR de openingstreffer van United opnieuw te beoordelen.

Want het was de vraag in hoeverre de tik invloed had gehad op de 0-1 van Edinson Cavani, die op aangeven van Paul Pogba de score had geopend. Kavanagh oordeelde na het terugzien van de beelden dat dat het geval was en zette een streep door de goal. Dat leidde tot de nodige reacties van ongeloof.

Het was een hard gelag voor Manchester United dat juist Son in de veertigste minuut tekende voor de openingstreffer namens Tottenham. Harry Kane legde af op Lucas Moura, die de Zuid-Koreaan bij de tweede paal in stelling bracht; 1-0.

Tottenham, waar Steven Bergwijn wederom niet was opgenomen in de wedstrijdselectie, kon niet voorkomen dat United in de 58ste minuut langszij kwam. Fred was er als de kippen bij om in de rebound de 1-1 te maken nadat Cavani was gestuit op doelman Hugo Lloris.

De gelijkmaker kwam United toe en bleek voor de formatie van Ole Gunnar Solskjaer de basis voor de overwinning. In de tachtigste minuut had Cavani dan toch zijn treffer te pakken. De Uruguayaanse aanvaller kopte na voorbereidend werk van Bruno Fernandes en Mason Greenwood knap de 1-2 op het scorebord. Aangever Greenwood maakte in blessuretijd met een schot in de korte hoek een einde aan de onzekerheid; 1-3.

Door het resultaat is Tottenham Hotspur verder achterop geraakt in de race om de Champions League-tickets. De achterstand op nummer vier West Ham United is gegroeid tot zes punten. Manchester United verstevigde op zijn beurt zijn tweede plaats in de Premier League en kan dat begeerde ticket nauwelijks meer ontgaan.