Tottenham Hotspur heeft bij Newcastle United genoegen moeten nemen met een punt. De volgende bijdrages van Harry Kane waren op St. James' Park niet genoeg.

Newcastle United
2 - 2
Tottenham Hotspur

Newcastle United kwam goed uit de startblokken met de 1-0 van Joelinton in de 28ste minuut als het tastbare bewijs. Zes minuten later was de thuisploeg veroordeeld tot een inhaalrace. Kane stelde met twee goals in een tijdsbestek van vier minuten orde op zaken namens Tottenham.

Met zijn productieve oprisping zette Kane niet alleen Tottenham Hotspur op voorsprong, maar hij bevestigde andermaal zijn status als cruciale aanvaller. De Engelse international heeft dit seizoen op de verschillende podia in 41 duels 29 goals en zestien assists op zijn naam gezet.

In de Premier League staat de teller voor Kane dit seizoen op negentien treffers, waarmee hij de eerste plaats op de topscorerslijst heeft ingenomen. De aanvaller was daarnaast dertien keer de aangever en daarmee is hij ook de assistkoning van de Premier League.

Meer statistieken onderstreepten zijn enorme waarde. In 120 duels op vreemde bodem scoorde hij inmiddels 84 keer voor Tottenham. Niemand in de Premier League kan een dergelijke productie in uitduels voor één club overleggen. St. James' Park kan hij nu toevoegen als een van de vijf bezochte stadions waarin hij minimaal vijf keer heeft gescoord. Met dat aantal schaarde hij zich in het illustere gezelschap van Alan Shearer, Michael Owen, Wayne Rooney.

Voor de zege waren de bijdrages van Kane niet genoeg. In de slotfase verpestte Joe Willock met de 2-2 uit de rebound de middag van de aanvaller en van Tottenham, dat niet ten volle profiteerde van de nederlaag van Chelsea tegen West Bromwich Albion.