'Kane moet weg bij Tottenham als hij prijzen wil winnen'

Reacties

Op 38-jarige leeftijd won Jermain Defoe een prijs met Rangers FC en door dat glorieuze gevoel vindt de spits dat Harry Kane moet vertrekken bij Tottenham Hotspur. Defoe weet inmiddels als geen ander hoe het voelt om een einde te maken aan een prijzendroogte.

'Kane moet weg bij Tottenham als hij prijzen wil winnen'
© Pro Shots

In 2008 won Tottenham de laatste prijs in de clubhistorie, toen Chelsea na verlenging verslagen werd in de finale om de League Cup. Dat seizoen speelde Defoe een belangrijke rol bij Tottenham, maar vlak voor die gewonnen finale maakte de spits een transfer naar Portsmouth.

Toch voelt Defoe zich ervaringsdeskundige. In het programma Darren Bent's Boot Room - vernoemd naar en gepresenteerd door de gestopte spits die 107 maal scoorde in de Premier League - gaf Defoe uitleg over zijn gevoelens en zijn idee van het vertrek van Kane. 'Je moet winnen en zilverwerk binnenhalen, anders is het niet goed genoeg. Als dat dan daadwerkelijk lukt, krijg je daar zo'n geweldig gevoel van. Wow. Ik zou willen dat ik dat eerder had meegemaakt in mijn carrière.'

Defoe gunt Kane dat gevoel ook. Hij pakte aan het begin van deze maand de landstitel met Rangers FC. 'Ik denk niet dat het makkelijk is voor hem om de club te verlaten. Maar als Kane prijzen wil winnen, ziet het ernaar uit dat hij de club moet verlaten. Als dat zijn doel is, moet hij weg bij Tottenham.'

De titel gaat Tottenham dit seizoen niet meer winnen, maar Kane kan wel degelijk een prijs winnen komende maand. Op 25 april staat de finale om de League Cup op het programma, Tottenham treft Manchester City in de eindstrijd.

Manchester City
Manchester City
1 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.