Het thuisduel met West Bromwich Albion is voor Chelsea en Hakim Ziyech een bijzonder pijnlijk verhaal geworden. De degradatiekandidaat haalde op Stamford Bridge ongenadig hard uit, terwijl de ex-Ajacied al vroeg naar de kant werd gehaald.

Chelsea
Chelsea
2 - 5
West Bromwich Albion

Bij The Blues had manager Thomas Tuchel zaterdagmiddag wederom een basisplaats voor Ziyech, die de laatste duels goed in vorm was voor zijn club en zich tijdens de interlandperiode met Marokko plaatste voor de Afrika Cup. Het optreden van de ex-Ajacied duurde echter slechts een halfuur. Na de tweede gele kaart voor routinier Thiago Silva werd Ziyech geslachtofferd, voor hem kwam er met Andreas Christensen een nieuwe verdedigende kracht binnen de lijnen.

De wissel vond plaats bij een tussenstand van 1-0, omdat Christian Pulisic de bal (een minuutje voor de rode kaart voor Thiago Silva) in de rebound had binnengetikt. Ná die rode kaart ging het in de blessuretijd van de eerste helft echter helemaal mis voor de thuisploeg. Eerst schoot Matheus Pereira de bal na een verre trap van West Brom-keeper Sam Jonhstone fraai over Chelsea-keeper Edouard Mendy heen, vlak daarna schoot de aanvaller na gepruts in de Londense defensie ook de 1-2 binnen.

Plotselinge tegentreffers
Die goals (in de 47ste en 49ste minuut van de eerste helft) waren al pijnlijk, maar het werd na de pauze nog erger. Eerst volleerde Callum Robinson de bal heerlijk binnen namens de bezoekers, na driekwart duel tekende Mbaye Diagne uit een counter voor de 1-4. Mason Mount deed nog wel wat terug, maar genoeg om de nederlaag te voorkomen was dat bij lange na niet. Sterker nog: in blessuretijd bepaalde Robinson de eindstand op 2-5.

De nederlaag betekent voor Chelsea de eerste in vijftien duels, en dus ook de eerste sinds Tuchel het eind januari overnam van de ontslagen Frank Lampard. Ook had Chelsea in de laatste zeven (!) duels geen tegengoal hoeven slikken. Onder Tuchel scoorden tegenstanders sowieso pas tweemaal tegen de Londenaren, één daarvan was zelfs een eigen goal van Antonio Rüdiger. Tot zaterdagmiddag, dus. In alle opzichten werd het daarmee een dramatische middag.