Ziyech scoort opnieuw: na 'spookopstelling' is het nu raak als invaller

Reacties

Chelsea heeft zich zondag ten koste van Sheffield United geplaatst voor de halve finale van het FA Cup-toernooi. Als invaller zorgde Hakim Ziyech in de blessuretijd voor de beslissing.

Ziyech scoort opnieuw: na 'spookopstelling' is het nu raak als invaller
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Sheffield United
Sheffield United

Ziyech was midweeks ook al trefzeker tegen Atlético Madrid en leek tegen Sheffield opnieuw in de basis te beginnen. Chelsea deelde zoals gebruikelijk via Twitter zijn opstelling en meldde dat Ziyech aan de aftrap zou verschijnen. Thomas Tuchel bleek echter heel andere plannen te hebben.

Twintig minuten na de officiële mededeling kwam Chelsea met een nieuwe opstelling, die volledig anders was dan de eerste. Ziyech begon nu opeens op de bank en The Blues traden aan met onder meer Kepa Arrizabalaga, Billy Gilmour en Emerson Palmieri. Gelukkig voor Tuchel bleken zijn spelers wat scherper dan de persoon die verantwoordelijk is voor de social media bij Chelsea.

De opstellingen die Chelsea vandaag deelde. Met het team rechts werd uiteindelijk begonnen.
De opstellingen die Chelsea vandaag deelde. Met het team rechts werd uiteindelijk begonnen.

Op het eigen Stamford Bridge was de thuisploeg voor rust heer en meester en kwam het op voorsprong via een eigen goal van Oliver Norwood, die een schot van Ben Chilwell van richting veranderde. Dat moment kon Chelsea goed gebruiken, want ondanks de dominantie had de ploeg niet veel kansen gekregen. Aan de overkant van het veld zorgde ook Sheffield nauwelijks voor gevaar.

Christian Pulisic verzuimde om de marge van Chelsea nog voor rust te verdubbelen, waarna de thuisploeg in de tweede helft met de schrik vrijkwam. David McGoldrick van Sheffield kreeg een open kopkans, maar werkte de bal van dichtbij naast. Vanaf de kant kon Ziyech zijn ogen nauwelijks geloven. Twintig minuten voor tijd kwam hij als invaller binnen de lijnen.

Met Ziyech en Kai Havertz als verse krachten kroop Chelsea in blessuretijd nog eens door het oog van de naald. Rhian Brewster kreeg een open schietkans, maar ramde net naast. Even daarna maakte Ziyech aan de overkant van het veld aan alle spanning een einde, door de beslissende 2-0 binnen te schieten. Na een knappe aanname schoot de Marokkaan met links raak.

Tuchel behoudt zijn ongeslagen status bij Chelsea en gaat nu met zijn ploeg naar de halve finale van de strijd om de FA Cup. Southampton en Manchester City schaarden zich zaterdag al bij de laatste vier; Leicester City en Manchester United strijden later deze zondag om het laatste ticket.

Leicester City
Leicester City
3 - 1
Manchester United
Manchester United
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.