Uitblinkende Redmond verpest de FA Cup-droom van Danjuma

Reacties

Arnaut Danjuma is er niet in geslaagd om met AFC Bournemouth de halve finale van het FA Cup-toernooi te bereiken. Southampton, en dan met name Nathan Redmond, bleek zaterdag te sterk.

Uitblinkende Redmond verpest de FA Cup-droom van Danjuma
© Pro Shots
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth
0 - 3
Southampton
Southampton

Bournemouth zat nog nooit bij de laatste vier in het Engelse bekertoernooi en hoopte zaterdag historie te kunnen schrijven. Dat zat er echter eigenlijk geen moment in. De thuisploeg (met Danjuma als basiskracht) werd weliswaar tweemaal geholpen door de VAR, die twee goals van Southampton afkeurde, maar ging toch met vrij ruime cijfers onderuit.

Dat kwam vooral door de glansrol van Redmond. De aanvaller van Southampton had het zaterdag op zijn heupen en was goed voor een assist en twee doelpunten. Vooral zijn eerste goal, na een lange solo, was fraai (zie beelden hieronder). Voor deze zaterdag had Redmond pas een keer gescoord in 22 officiële wedstrijden in dit seizoen. In 2015 was de aanvaller voor het laatst in een wedstrijd bij drie goals direct betrokken.

Southampton is de eerste ploeg die zich bij de laatste vier van het FA Cup-toernooi heeft geschaard. Vanavond spelen Everton en Manchester City op Goodison Park voor het tweede ticket; zondag staan Chelsea-Sheffield United en Leicester City-Manchester United op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.