Manchester City breekt clubrecord en houdt het 'onmogelijke' mogelijk

Pep Guardiola denkt dat het binnenhalen van de quadruple iets onmogelijks is, maar Manchester City blijft in de race voor vier hoofdprijzen in dit seizoen. Het zeer stugge Everton capituleerde in de slotfase en zag City doorgaan naar de halve finale van de strijd om de FA Cup.

Everton
Everton
0 - 2
Manchester City

City won 24 van zijn laatste 25 wedstrijden en was dan ook vol vertrouwen voor het bekerduel met Everton. Carlo Ancelotti had zijn tegenstander echter goed bestudeerd en zette een ploeg op het veld die het City erg lastig maakte. De manschappen van Guardiola hadden weliswaar constant balbezit (in de eerste helft verstuurde City 322 passes en Everton 72); echt gevaarlijk werden ze niet.

Everton had derde doelman João Virgínia op doel staan en hij werd pas na een klein kwartier in de tweede helft voor het eerst serieus getest. Fernandinho vond Raheem Sterling en hij probeerde de bal in de hoek te plaatsen, maar Virgínia verrichtte een uitstekende redding (zie video onder). Het was lange tijd de beste kans van de wedstrijd. City probeerde van alles, maar kwam er gewoon niet doorheen.

Het duel leek op strafschoppen af te stevenen (na een gelijkspel zou er geen verlenging of replay volgen), maar vijf minuten voor tijd wist City dan toch een gaatje te vinden. Ilkay Gündogan wordt door een enkeling al naar voren geschoven als een kandidaat voor de titel Speler van het Jaar in Engeland en bevestigde zijn kandidatuur door de 0-1 binnen te koppen. Die klap kwam Everton niet te boven. In blessuretijd verdubbelde Kevin De Bruyne nog de marge.

City brak met de zeventiende uitwedstrijd op rij zonder nederlaag een clubrecord en blijft kans maken op vier hoofdprijzen. De ploeg van Guardiola staat met een grote voorsprong bovenaan in de Premier League en kwalificeerde zich al voor de finale van het toernooi om de League Cup, waarin Tottenham Hotspur de tegenstander zal zijn. City zit nu ook bij de laatste vier in het FA Cup-toernooi en treft bij de laatste acht in de Champions League Borussia Dortmund.

Eerder deze zaterdag plaatste Southampton zich al voor de halve finale van het FA Cup-toernooi: