Guardiola fluit dromende Zinchenko terug: 'Dat gaat nooit gebeuren'

Reacties

Pep Guardiola en Oleksandr Zinchenko zitten niet bepaald op één lijn als het gaat om het winnen van de zogeheten quadruple. Zinchenko keek maandag reikhalzend uit naar het pakken van vier hoofdprijzen, maar volgens zijn manager bij Manchester City is dat onmogelijk.

Guardiola fluit dromende Zinchenko terug: 'Dat gaat nooit gebeuren'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 0
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach

City is dit seizoen nog in de race voor de League Cup, de FA Cup, de Premier League én de Champions League en volgens Zinchenko is het best haalbaar om die prijzen ook allemaal te winnen. 'Natuurlijk kan het, we hebben een ongelooflijk goed team met de beste spelers ter wereld', zei de voormalig PSV'er. Hij wordt echter teruggefloten door een iets voorzichtigere Guardiola.

'Ik ben wat ouder dan meneer Zinchenko, heb meer ervaring en ben het niet met hem eens', zei de City-manager in aanloop naar de Champions League-clash met Borussia Mönchengladbach. 'Hij moet zich alleen maar bezighouden met een zo goed mogelijke wedstrijd spelen en proberen de volgende ronde te bereiken. Dat is de enige manier. Vier titels is een utopie. Het is nog nooit eerder gebeurd en ik denk dat het ook nooit gaat gebeuren.'

Guardiola leeft van wedstrijd naar wedstrijd en adviseert Zinchenko om hetzelfde te doen. 'We denken nu alleen aan Gladbach, daarna aan het FA Cup-duel op Goodison Park en vervolgens is er een interlandbreak. Hopelijk komen alle spelers gezond en veilig weer thuis, want we spelen na hun terugkeer voor belangrijke dingen.'

City staat al in de finale van de strijd om de League Cup (tegen Tottenham Hotspur) en speelt zaterdag in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi tegen Everton. In de Premier League heeft de ploeg van Guardiola een voorsprong van veertien punten op achtervolger Manchester United en in de Champions League verdedigt City dinsdagavond in de achtste finales een 2-0 voorsprong op Gladbach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.