Ziyech helpt Chelsea met glansrol naar kwartfinale Champions League

Reacties

Hakim Ziyech heeft Chelsea naar de kwartfinale van de Champions League geholpen. De voormalig Ajacied maakte de eerste van de twee goals op Stamford Bridge en daarmee werd Atlético Madrid uit het miljardenbal geknikkerd.

Ziyech helpt Chelsea met glansrol naar kwartfinale Champions League
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 0
Atlético Madrid
Atlético Madrid

'Het zijn keuzes voor andere spelers die betekenen dat Hakim moet lijden. Ik kan het absoluut begrijpen en ik ben het ermee eens dat het mijn verantwoordelijkheid en mijn schuld is dat hij zijn potentie niet kan laten zien', zo legde Thomas Tuchel eens uit waarom Ziyech toch zo weinig aan bod kwam bij Chelsea sinds de komst van de Duitse coach op Stamford Bridge. In de Premier League scoorde Ziyech één keer: tegen Burnley op 31 oktober. In de Champions League scoorde Ziyech ook één keer: tegen Krasnodar op 28 oktober. Kortom: Ziyech stond tot woensdagavond al 4,5 maand droog voor The Blues.

Maar woensdagavond was de Marokkaan eindelijk weer eens belangrijk voor Chelsea. De voormalig speler van SC Heerenveen, FC Twente en Ajax mocht zich vanaf de aftrap laten zien in de return van de achtste finale tegen Atlético Madrid waarin Chelsea een 0-1 voorsprong verdedigde. Hoewel die kleine marge nog volop perspectief bood voor Atlético lukte het de ploeg van Diego Simeone niet om de ploeg van Tuchel aan het wankelen te brengen. Zeker niet nadat Ziyech na 34 minuten eindelijk zijn moment of fame beleefde.

Het was namelijk Ziyech die Chelsea met bijna het eerste noemenswaardige moment op een 1-0 voorsprong zette. De eveneens stevig bekritiseerde Timo Werner werd diep gestuurd en de Duitser hield het overzicht. Voor het doel was Ziyech helemaal vrijgelaten en de man van veertig miljoen schoof de bal precies onder doelman Jan Oblak door. Daarmee had niet alleen Ziyech hét moment waar hij al zo lang naar snakte, maar was ook Werner alweer voor de zeventiende keer betrokken bij een Chelsea-goal dit seizoen (tien goals, zeven assists). Geen Chelsea-speler legt betere cijfers neer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de goal van Ziyech probeerde Atlético nog wel aan te zetten, maar de ploeg van Simeone kwam overal een stap te laat. Het enige noemenswaardige moment van de eerste helft voor Atlético was een moment voor de 1-0 van Ziyech tussen Yannick Carrasco en César Azpilicueta, waarbij de Belg van Atlético werd vastgehouden door de Spanjaard van Chelsea. Een penalty kwam er echter niet en ook na rust werd Atlético nauwelijks meer gevaarlijk. Het was juist Ziyech die nog dicht bij de 2-0 was. Zijn schot werd echter ternauwernood over de lat getikt door Oblak, die daarmee de hoop voor de Spaanse club nog enigszins in leven hield.

Aan die hoop kwam vlak voor tijd een einde toen Stefan Savic van het veld werd gestuurd met een rode kaart. De Montenegrijn gaf een elleboogstoot aan Antonio Rüdiger en de verdediger moest er vanaf in de 82ste minuut, vijf minuten nadat Ziyech naar de kant werd gehaald. Vanaf de bank zag hij hoe in blessuretijd nog een tweede Chelsea-goal werd gemaakt door invaller Emerson Palmieri. De eindstand werd daarmee bepaald op 2-0 en dus mag Chelsea zich melden bij de laatste acht van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.