Bondscoach Marokko hekelt instelling vedettes: 'Méér brengen'

Reacties

Vahid Halihodzic was vrijdagavond niet te spreken over de instelling van enkele spelers van de Marokkaanse ploeg. Met name de beoogde sterspelers lieten niet de gewenste passie zien, zo stelde hij onomwonden.

Bondscoach Marokko hekelt instelling vedettes: 'Méér brengen'
© Pro Shots

De Leeuwen van de Atlas speelden vrijdagavond met 0-0 gelijk bij het bijzonder bescheiden Mauritanië. Eerder op de avond was al duidelijk dat Marokko zich had geplaatst voor het toernooi om de Afrika Cup, maar desondanks gold de doelpuntloze remise als een fikse tegenvaller. 'Het moet echt beter als we op het eindtoernooi wat willen bereiken', zo sprak aanvoerder Romain Saïss (Wolverhampton Wanderers).

Ook de bondscoach was niet tevreden. 'We wisten dat we al geplaatst waren, maar uiteraard wilden we gewoon winnen', sprak Halihodzic na afloop op zijn persconferentie. 'Mauritanië heeft veel meer wil en toewijding laten zien dan wij. Zij gingen de duels wél aan.' Hij vond ook dat het slechte veld bepaald niet meehielp, maar wilde dat niet als excuus opvoeren.

Sterker nog: hij richtte zich tot de spelers die in principe de sterkhouders moeten zijn bij Marokko, waartoe ook Hakim Ziyech mag worden gerekend. 'Het spijt me, maar sommige jongens zullen echt een stuk meer moeten laten zien als ze voor de nationale ploeg spelen. Vooral qua toewijding', zo sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.